Σεντένο: Το Eurogroup θα κτίσει νέες γραμμές άμυνας κατά του κορωνοϊού
Την επιδίωξη του Eurogroup να προσδιορίσει νέους τρόπους οχύρωσης της ευρωζώνης από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού επισήμανε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Μάριο Σεντένο λίγο πριν ξεκινήσει η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ.
«Στόχος μας είναι να προσθέσουμε νέες γραμμές άμυνας στο ευρώ, ώστε αυτή η οικονομική κρίση να μην μετατραπεί σε χρηματοοικονομική. Αυτό θα γίνει στο τραπέζι του Eurogroup απόψε», ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter.
Στο τραπέζι του Eurogroup θα βρεθεί η πρόταση για χρήση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας προκειμένου να χρηματοδοτηθούν πολιτικές τόνωσης της οικονομίας της ευρωζώνης, αλλά και η πρόταση για έκδοση ευρωομολόγου το οποίο θα χρηματοδοτήσει αναπτυξιακές δράσεις.
Αν και έχουν ήδη διαπιστωθεί διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ των χωρών του Βορρά και του Νότου για τα δύο αυτά ζητήματα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως υπάρχει καλή θέληση για να ξεπεραστούν οι διαφωνίες.
Χωρίς τις αισθήσεις του ανήλικος που παρασύρθηκε από λεωφορείο στον Πειραιά
20:23
Κόρινθος: Συνελήφθη ο εργολάβος του κτηρίου που κατέρρευσε - Πώς έγινε η τραγωδία (vids)
20:13
Bloomberg: Οι ΗΠΑ στέλνουν το μεγαλύτερο μέρος των stealth πυραύλων τους στον πόλεμο του Ιράν
20:02
WSJ: Ο Τραμπ απέφυγε το «λάθος της Βόρειας Κορέας» στο Ιράν
19:50