ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Σε «καραντίνα» και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Κορωνοϊός: Σε «καραντίνα» και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων
ΙΝΤΙΜΕ

Αναστέλλεται το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων ύψους 2,4 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση εξαιτίας των συνθηκών που προκάλεσε η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, με  την επανεκκίνησή του να τοποθετείται στην καλύτερη των περιπτώσεων το καλοκαίρι.

Τα αρμόδια υπουργεία και το ΤΑΙΠΕΔ αναστέλλουν την αποκρατικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων, υποδομών και ακινήτων, προσδοκώντας το τέλος του εφιάλτη του κορωνοϊού και την επανεκκίνηση των ιδιωτικοποιήσεων με «μεγαλύτερη ορμή», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν τα ίδια υπουργικά στελέχη.

Ο μόνος διαγωνισμός που προχώρησε εν μέσω πανδημίας είναι αυτός για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, η οποία στην πρώτη φάση των μη δεσμευτικών προσφορών συγκέντρωσε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον με εννιά επιχειρηματικά σχήματα να συμμετέχουν σε αυτόν. Αλλά και η αξιολόγηση των προτάσεων, όπως όλα δείχνουν, θα πάει πιο πίσω χρονικά.

Στην Εγνατία Οδό οι προγραμματισμένες επιτόπιες επισκέψεις των υποψήφιων επενδυτών για τον Ιούνιο είναι άγνωστο αν θα πραγματοποιηθούν.

Σε ό,τι αφορά στο Ελληνικό, ο κορωνοϊός πέραν των προβλημάτων που προκαλεί στα χρονοδιαγράμματα για τον διαγωνισμό του καζίνου, ίσως να φέρει και καθυστερήσεις και στην κύρωση από τη Βουλή της συμφωνίας Ελληνικού Δημοσίου και επενδυτή για την κυριότητα των κοινόχρηστων χώρων.

Τέλος, αναστέλλονται και οι εξεταζόμενοι διαγωνισμοί για τις υποπαραχωρήσεις ή και πώλησης μετοχών ενός ή δύο λιμανιών. Το ένα είναι αυτό της Αλεξανδρούπολης και το δεύτερο θα ήταν της Ηγουμενίτσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ