ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Δεν θα επιστρέφονται οι προκαταβολές για τα τουριστικά πακέτα

Κορωνοϊός: Δεν θα επιστρέφονται οι προκαταβολές για τα τουριστικά πακέτα
ΙΝΤΙΜΕ

Ρύθμιση που αναμένεται να καταθέσει άμεσα στη Βουλή το υπουργείο Τουρισμού προβλέπει πως οι προκαταβολές που έχουν ήδη δοθεί για τουριστικά πακέτα δεν θα επιστρέφονται και αντί αυτών θα εκδίδονται voucher 18μηνης διάρκειας.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως ένας καταναλωτής που είχε κλείσει διακοπές, π.χ. για το Πάσχα, αντί επιστροφής χρημάτων θα λάβει ισόποσο voucher, το οποίο θα μπορεί να αξιοποιήσει αργότερα σε άλλο ταξίδι, ακόμα και με άλλο προορισμό μέσω του ίδιου ταξιδιωτικού γραφείου ή της τουριστικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, αυτή η διευθέτηση έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στο να προστατεύσει συνολικά τον κλάδο του τουρισμού, που υφίσταται τις μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες λόγω του κορωνοϊού. Με τον τρόπο αυτό αφενός θα δοθεί η απαραίτητη ανάσα ρευστότητας που χρειάζονται οι επιχειρήσεις, αφετέρου δεν θα διακοπεί η εισροή τουριστών προς την Ελλάδα.

Η σχετική ρύθμιση αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας, ενώ αντίστοιχη ρύθμιση συζητείται και για τις αερομεταφορές. Δεν έχει αποσαφηνιστεί το εάν η ρύθμιση θα συμπεριλάβει τις σχολικές εκδρομές μαθητών και τις μετακινήσεις που είχαν προγραμματιστεί για διάφορες αθλητικές διοργανώσεις που όμως ματαιώθηκαν.

2853194


Πηγή: ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ