ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκλειστικό CNN Greece: Έρχεται νέα ΚΥΑ για την αναστολή συμβάσεων εργασίας

Αποκλειστικό CNN Greece: Έρχεται νέα ΚΥΑ για την αναστολή συμβάσεων εργασίας
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

Κοινή υπουργική απόφαση που θα παρέχει λεπτομέρειες και διευκρινίσεις σχετικά με την αναστολή συμβάσεων εργασίας θα εκδοθεί εντός των επόμενων ωρών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο θα αποσαφηνίζονται κρίσιμες λεπτομέρειες για το πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις αναστέλλονται οι συμβάσεις εργασίας από τους εργοδότες

Eπίσης με εγκύκλιο που θα δημοσιευθεί άμεσα θα παρατείνεται έως τις 24 Απριλίου η άδεια ειδικού σκοπού.

Σημειώνεται πως στο τέλος Μαρτίου δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων που - μεταξύ άλλων - όριζε τα εξής:

  • Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις-εργοδότες που έχουν αριθμό μητρώου εργοδότη (ΑΜΕ) στον e- ΕΦΚΑ, των οποίων απαγορεύτηκε η επιχειρηματική τους δραστηριότητα με εντολή δημόσιας αρχής, δεν οφείλουν να παρέχουν την εργασία τους και οι επιχειρήσεις-εργοδότες δεν οφείλουν αποδοχές, λόγω του ότι η απαγόρευση λειτουργίας της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, με εντολή δημόσιας αρχής, συνιστά γεγονός ανωτέρας βίας.
  • Στην περίπτωση αυτή, οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τελούν σε αναστολή, για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η εντολή της δημόσιας αρχής, για απαγόρευση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.
  • Οι επιχειρήσεις-εργοδότες, που τελούν σε αναστολή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, με εντολή δημόσιας αρχής και για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού COVID-19, υποχρεούνται να μην προβούν σε μειώσεις προσωπικού με καταγγελία των συμβάσεων εργασίας. Σε περίπτωση πραγματοποίησής τους, οι καταγγελίες αυτές είναι άκυρες.
  • Οι καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας που πραγματοποιήθηκαν από 18/3/2020 (ημερομηνία δημοσιοποίησης του μέτρου) και εφεξής είναι άκυρες.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ