ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός- Σταϊκούρας: Το πακέτο μέτρων στήριξης θα επαναληφθεί τον Μάιο

Κορωνοϊός- Σταϊκούρας: Το πακέτο μέτρων στήριξης θα επαναληφθεί τον Μάιο
ΙΝΤΙΜΕ

Επανάληψη τον επόμενο μήνα (Μάιο) του πακέτου των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας πως ενδέχεται να είναι διευρυμένο.

Στο πλαίσιο αυτό, στόχος είναι να επαναληφθεί μια ακόμη φορά και η «επιστρεπτέα προκαταβολή» είπε ο υπουργός στον ΣΚΑΪ. Σημειώνεται ότι, έως το βράδυ της Πέμπτης είχαν υποβάλει αίτηση για ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα 54.360 επιχειρήσεις.

Ο υπουργός κάλεσε τους πολίτες που δεν έχουν πληγεί τα εισοδήματά τους από την πανδημία να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, λέγοντας ότι «πρέπει να τηρήσουμε ως χώρα την κουλτούρα πληρωμών».

Ανέφερε επίσης, ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ένα κομμάτι φορολογουμένων ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις τους τον Μάρτιο και τις πρώτες ημέρες του Απριλίου.

Τέλος προανήγγειλε εκ νέου την ανακοίνωση εντός του Απριλίου στοχευμένων κλαδικών πολιτικών, οι οποίες θα αφορούν στις τουριστικές επιχειρήσεις, στην ενέργεια, στην ακτοπλοΐα, στις μεταφορές και στον πρωτογενή τομέα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ