ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Μείωση 1,2% στο στόλο των ασφαλισμένων οχημάτων λόγω εγκλεισμού

Κορωνοϊός: Μείωση 1,2% στο στόλο των ασφαλισμένων οχημάτων λόγω εγκλεισμού
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και ο αναγκαστικός εγκλεισμός για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού έχουν οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών στο να μην ανανεώνουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους. Αυτό το κάνουν διότι μη γνωρίζοντας το πότε θα κινήσουν ξανά τα οχήματά τους, προτιμούν να τα κρατούν ανασφάλιστα, ώστε να μην «τρέχει» αναξιοποίητη η περίοδος ασφάλισης.

Συνολικά σε ετήσια βάση η μείωση στα ασφαλιστήρια αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών ξεπερνά το 1% ήτοι τα 62.000 ασφαλιστήρια.

«Από την έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο στόλος των ασφαλισμένων οχημάτων μειώθηκε κατά 1,2% και είναι στις 7/4/2020 6.163.034 οχήματα» έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Δημήτρης Ζορμπάς.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως οι ανανεώσεις ασφαλιστηρίων είναι πιο τακτικές για εκείνες τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις που έχουν αναπτύξει ηλεκτρονικές εφαρμογές που διευκολύνουν τους πελάτες τους στις εξ αποστάσεως ανανεώσεις συμβολαίων. Σε αυτές τις περιπτώσεις το μόνον που χρειάζεται να επιλέξει ο πελάτης είναι ο χρόνος ασφάλισης και οι καλύψεις του συμβολαίου του.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ανάγκη τηλεφωνικής αναζήτησης ασφαλιστή ή μετάβασης σε κατάστημα, αφενός διευκολύνει την όλη διαδικασία απόκτησης ασφαλιστηρίου, αφετέρου εξυπηρετεί και το σκοπό της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ