Κορωνοϊός - Συντάξεις Μαΐου: Πότε ξεκινάει η καταβολή των χρημάτων
Tην πρόωρη καταβολή των συντάξεων του μηνός Μαΐου 2020, με βάση τον ΑΜΚΑ, ανακοίνωσε την Μ. Πέμπτη ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε την τροποποίηση του προγράμματος προπληρωμής των συντάξεων του μηνός Μαΐου 2020 για την ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και την αποφυγή συνωστισμού στα τραπεζικά καταστήματα και στα ΑΤΜ, λόγω του κορωνοϊού, ως εξής:
- Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΕΤΑΤ, τράπεζες, ΟΤΕ, θα καταβληθούν: Στις 22 Απριλίου 2020, ημέρα Τετάρτη, για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9. Στις 24 Απριλίου 2020, ημέρα Παρασκευή, για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
- Οι συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου 2020, ημέρα Δευτέρα.
- Οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ, θα καταβληθούν στις 29 Απριλίου 2020, ημέρα Τετάρτη.
ΚΟΣΜΟΣ
Ζελένσκι: Χτυπήσαμε πλοία στην Κασπία που μετέφεραν στρατιωτικό υλικό από το Ιράν στη Ρωσία
17:56
ΚΟΣΜΟΣ
Απειλούν με κλιμάκωση οι Χούθι: Στο στόχαστρο ο σαουδαραβικός πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco
17:47
ΚΟΣΜΟΣ
Γερμανία: Δασκάλα δηλώνει άρρωστη επί 17 χρόνια, αλλά διεκδικεί πλήρη μισθό - Έρευνα για απάτη
17:36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γεωργιάδης: Τη Δευτέρα ο διορισμός προσωρινής διοίκησης στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
17:25
ΕΛΛΑΔΑ