ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην ΑΑΔΕ εντός διημέρου όλα τα στοιχεία για τις ηλεκτρονικές πληρωμές 2019

Στην ΑΑΔΕ εντός διημέρου όλα τα στοιχεία για τις ηλεκτρονικές πληρωμές 2019
ΙΝΤΙΜΕ

Περιθώριο 48 ωρών έχουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να αποστείλουν στη φορολογική διοίκηση τα στοιχεία για τις συναλλαγές αγορών που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών το 2019.

Σε εγκύκλιο του επικεφαλής της Ανεξάρτητη Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αναφέρεται πως «ειδικά για τις συναλλαγές του φορολογικού έτους 2019, οι Πάροχοι υποχρεούνται επιπλέον να αποστείλουν άπαξ, τα στοιχεία των συναλλαγών για το έτος 2019, συγκεντρωτικά, ανά Α.Φ.Μ., μέχρι την 24η Απριλίου 2020. Στα συγκεντρωτικά στοιχεία συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά οι συναλλαγές με επαγγελματικούς λογαριασμούς οι οποίοι δηλώθηκαν μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2020».

Για τις συναλλαγές του φορολογικού έτους 2020 και επόμενα, η εγκύκλιος αναφέρει πως «οι Πάροχοι υποχρεούνται επιπλέον να αποστέλλουν άπαξ, συγκεντρωτικά, ανά Α.Φ.Μ., τα στοιχεία των συναλλαγών για το εκάστοτε προηγούμενο ημερολογιακό έτος, μέχρι τις 5 Μαρτίου εκάστου έτους. Στα συγκεντρωτικά στοιχεία συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά οι συναλλαγές με επαγγελματικούς λογαριασμούς οι οποίοι δηλώθηκαν μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου εκάστου έτους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ