ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ναυάγιο» για την προστασία πρώτης κατοικίας: Τι λέει στο CNN Greece παράγοντας του ΥΠΟΙΚ

«Ναυάγιο» για την προστασία πρώτης κατοικίας: Τι λέει στο CNN Greece παράγοντας του ΥΠΟΙΚ
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των αρμοδίων υπουργών με τους επικεφαλής των θεσμών για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές δεν κάνουν πίσω και ζητούν, μετά το τέλος Απριλίου όπου τελειώνει ισχύς της πλατφόρμας, να ενεργοποιηθεί το νέο πτωχευτικό δίκαιο και να ξεκλειδώσουν οι πλειστηριασμοί.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της επιδιώκει την παράσταση της προστασίας για την πρώτη κατοικία μέχρι τέλος του έτους λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως από την ελληνική πλευρά τέθηκε και η πρόταση για επιδότηση των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση, θα θέσει σήμερα η κυβέρνηση στους επικεφαλής των θεσμών, οι οποίοι ωστόσο εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί.

Παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε στο CNN Greece πως η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το συγκεκριμένο θέμα θα είναι σκληρή και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

«Στην παρούσα φάση είναι δύσκολο να προβλεφθεί το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων. Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πετύχει ότι καλύτερο μπορεί», δήλωσε το ίσιο στέλεχος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σε ερώτηση του CNN Greece για την προστασία δήλωσε πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις, Πάντως ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Tσιάρας για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ανέφερε:

«Αυτή τη στιγμή, βάσει της υφιστάμενης ΚΥΑ, είναι σε αναστολή όλες οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης. Η προστασία, που λήγει στις 30 Απριλίου, εξακολουθεί να υπάρχει, όσο ισχύουν τα μέτρα για την πανδημία».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ