ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Προστασία της πρώτης κατοικίας έως το τέλος του 2020 ζητά το ΟΕΕ

Κορωνοϊός: Προστασία της πρώτης κατοικίας έως το τέλος του 2020 ζητά το ΟΕΕ
ΙΝΤΙΜΕ

Την παράταση έως το τέλος του έτους του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, το οποίο κανονικά εκπνέει αύριο 30 Απριλίου, ζήτησε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος από την κυβέρνηση. Να σημειωθεί πως για το θέμα αυτό κυβέρνηση και θεσμοί έχουν σήμερα τηλεδιάσκεψη στο πλαίσιο της έκτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Σε επιστολή που απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας, προς τους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, επισημαίνει ότι η λήξη της ισχύος του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας και της υποβολής αιτήσεων στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών των επιχειρήσεων βρίσκει πολλούς δανειολήπτες και τις οικογένειές τους σε εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη κατάσταση.

Δεδομένου ότι, όπως αναφέρει, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι δείκτες της ανεργίας θα ανέβουν, επιχειρήσεις θα κλείσουν, πολλοί εργαζόμενοι θα δουν το μισθό τους να μειώνεται, η Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος καλεί την Κυβέρνηση:

  • Να παρατείνει άμεσα την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη λειτουργία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.
  • Να επεξεργαστεί άμεσα ένα συνεκτικό πρόγραμμα, που θα αφορά στην αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους φυσικών και νομικών προσώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ