ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλακιωτάκης: Μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού, η άρση στις μετακινήσεις

Πλακιωτάκης: Μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού, η άρση στις μετακινήσεις
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Άρση των περιορισμών μετάβασης στα νησιά μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού, περαιτέρω μέτρα στήριξης της ακτοπλοΐας, νομοσχέδιο για την ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική και μελέτη για την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, σε σημερινή τηλεδιάσκεψη Τύπου ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης εξετάζεται η άρση του μέτρου απαγόρευσης μετακίνησης προς τα νησιά για τους μη μόνιμους κατοίκους κάτι που θα γίνει παράλληλα με την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Αναφορικά με τις συνθήκες που θα ισχύουν για τα ταξίδια με πλοία σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη διαβούλευση με τον ΕΟΔΥ και τους ακτοπλόους για το τελικό κείμενο προστασίας των επιβατών σχέδιο, αλλά τόνισε ότι το πρωτόκολλο των πλοίων για τον αριθμό των επιβατών δεν μπορεί να είναι όπως πριν, αλλά όπως σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης «έχουμε καταλήξει στο να ισχύει το 50%, έναντι του αρχικού, όπως επίσης και ένα άτομο ανά καμπίνα εκτός αν πρόκειται για οικογένεια».

Ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε ακόμη ότι το υπουργείο έχει υπογράψει συμβάσεις δημόσιας υπηρεσίας με 32 πλοιοκτήτριες εταιρείες και έχουν δοθεί μέχρι στιγμής ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για 34 δρομολόγια, από τα 15 εκατ. του συνολικού προϋπολογισμού.

Επίσης, ο υπουργός Ναυτιλίας ανακοίνωσε ακόμη ότι επεξεργάζεται κοστολογημένη πρόταση σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών με βάση το άρθρο 107 της ΕΕ για αποζημιώσεις εταιρειών και θα κατατεθεί σχετική αίτηση εντός του Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ