ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 800 ευρώ: Σε ποιους καταβάλλεται σήμερα - Οι ενισχύσεις για τις επόμενες εβδομάδες

Επίδομα 800 ευρώ: Σε ποιους καταβάλλεται σήμερα - Οι ενισχύσεις για τις επόμενες εβδομάδες
ΙΝΤΙΜΕ

Εργαζόμενοι που τελούν σε επίσχεση εργασίας, οι απασχολούμενοι σε επιχείρηση που μεταβιβάστηκε, οι δανειζόμενοι εργαζόμενοι και άλλες ειδικές κατηγορίες εργαζομένων θα λάβουν σήμερα την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

Την ερχόμενη Τρίτη τα 800 ευρώ θα καταβληθούν και στους εργαζομένους των ειδικών κατηγοριών που θα κάνουν αιτήσεις μέχρι τις 17 Μαΐου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων supportemployees.services.gov.gr.

Ο προγραμματισμός για τις χορηγούμενες ενισχύσεις για τις επόμενες εβδομάδες έως και τα μέσα Ιουνίου έχει κλειδώσει. Την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν σε όσους επιστήμονες υποβάλουν έως σήμερα αίτηση για τα 600 ευρώ της ειδικής οικονομικής ενίσχυσης (αντικατέστησε το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με τα voucher).

Την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου θα καταβληθούν τα 800 ευρώ στους εργαζομένους που δήλωσαν λάθος ΙΒΑΝ ή έκαναν κάποιο λάθος στην υπεύθυνη δήλωση που υπέβαλαν και είχε ως αποτέλεσμα να μην τους καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου θα γίνουν οι πληρωμές για τους εργαζομένους που οι συμβάσεις τους βρίσκονται σε αναστολή και τον Μάιο, καθώς οι επιχειρήσεις τους παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή ή επαναλειτουργούν σταδιακά μέσα στο μήνα που διανύουμε.

Ειδικότερα, η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για επιπλέον 30 ημέρες αναστολής, για τις κλειστές επιχειρήσεις θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 5 με 10 Ιουνίου. Να σημειωθεί ότι για αυτούς τους εργαζομένους δεν απαιτείται υπεύθυνη δήλωση από τους ίδιους.

Για τους εργαζομένους που βρίσκονται τον Μάιο σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους και απασχολούνται σε επιχειρήσεις που επανελειτουργούν ή πλήττονται σημαντικά βάσει ΚΑΔ, η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 10 με 12 Ιουνίου 2020. Στην περίπτωση αυτή, οι εργαζόμενοι θα λάβουν αποζημίωση ανάλογα με τις ημέρες που παραμένουν σε αναστολή σύμβασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ