ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βεσυρόπουλος: Έρχονται φορολογικές ελαφρύνσεις και νέες ρυθμίσεις χρεών σε δόσεις

Βεσυρόπουλος: Έρχονται φορολογικές ελαφρύνσεις και νέες ρυθμίσεις χρεών σε δόσεις
ΙΝΤΙΜΕ

Στοχευμένες φοροελαφρύνσεις σε πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και νέες ρυθμίσεις σε δόσεις για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προαναγγέλλει ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών για τη φορολογία, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Την ίδια στιγμή, με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», αποκαλύπτει ότι όσοι πληρώσουν εμπρόθεσμα τους φόρους τον Μάιο, θα έχουν έκπτωση 25%, όπως συνέβη και τους προηγούμενους μήνες, ενώ οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και την εισφορά αλληλεγγύης μεταφέρονται για το επόμενο έτος.

Ο ίδιος δεσμεύεται ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν υποστεί μείωση 40% στα ενοίκια που εισπράττουν θα τύχουν ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης.

«Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ στο οικονομικό επιτελείο και με το οποίο ασχολούμαι και εγώ προσωπικά. Οι αποφάσεις που θα ανακοινώσει άμεσα η κυβέρνηση πιστεύω ότι θα ικανοποιήσουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δεν μπορούν να επωμιστούν μόνοι τους αυτό το βάρος», είπε.

Για τις διευκολύνσεις στην πληρωμή φόρων τόνισε τα εξής: «Δεν θέλουμε να δημιουργηθεί ένα νέο κύμα ληξιπρόθεσμων οφειλών, ιδίως από τη στιγμή που καταφέραμε να ανασχέσουμε τη διόγκωσή τους με τη ρύθμιση των 120 δόσεων. Με γνώμονα αυτό, προσανατολιζόμαστε να διευκολύνουμε τους πολίτες για να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».

Επίσης για το μέτρο συγκέντρωσης αποδείξεων σε ποσοστό 30% του εισοδήματος δηλώνει ότι θα ισχύσει.

«Το μέτρο θα ισχύσει κανονικά, ήδη υπάρχουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Αν προκύψουν νέα δεδομένα, θα δούμε τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν. Το μέτρο, όμως, της κάλυψης του 30% του εισοδήματος με αποδείξεις ηλεκτρονικών συναλλαγών έχει και μια άλλη διάσταση: αποτελεί σημαντική παρέμβαση στην κατεύθυνση του περιορισμού της φοροδιαφυγής και παράλληλα στοχεύει στην ενίσχυση της κατανάλωσης που έχει πληγεί», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ