ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει για αιτήσεις το Ταμείο Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Ανοίγει για αιτήσεις το Ταμείο Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας
Pixabay

Ανοίγει σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου η λειτουργία του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με στόχο να παρέχει εγγυήσεις για δάνεια κεφαλαίου κίνησης, το ύψος των οποίων αναμένεται μαζί με τη μόχλευση των τραπεζών να ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ. 

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους προς τις συνεργαζόμενες τράπεζες από τις 12 το μεσημέρι μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr/.

Οι εγγυήσεις θα είναι έως και το 80% νέων δανείων που θα χορηγηθούν έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020 με διάρκεια έως 5 έτη.

Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων και όσων δραστηριοποιούνται στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων, στην αλιεία και στις υδατοκαλλιέργειες.

Το ποσό του αρχικού κεφαλαίου του κάθε δανείου δεν θα μπορεί να υπερβαίνει ή το διπλάσιο του ετήσιου μισθολογικού κόστους της επιχείρησης για το 2019 ή το 25% του συνολικού κύκλου εργασιών της επιχείρησης κατά το έτος 2019.

Συμμετοχή στο Ταμείο Εγγυοδοσίας της Αναπτυξιακής Τράπεζας έχουν 13 τράπεζες στις οποίες μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι, και συγκεκριμένα οι Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha, Attica Bank, Optima Bank, Procredit Bank και οι συνεταιριστικές τράπεζες Ηπείρου, Παγκρήτια, Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Κεντρικής Μακεδονίας, Χανίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ