Η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας κατά 5,2%
Η παγκόσμια οικονομία θα υποχωρήσει κατά 5,2% φέτος, εκτιμά η Παγκόσμια Τράπεζα, υπογραμμίζοντας ότι η πανδημία της Covid-19 είχε «γρήγορες και μαζικές συνέπειες» παρά τα άνευ προηγουμένου προγράμματα στήριξης των τοπικών οικονομιών.
Στην έκθεσή της για την Παγκόσμια Οικονομική Προοπτική η Παγκόσμια Τράπεζα επισημαίνει ότι στις αναπτυγμένες οικονομίες η μείωση θα είναι της τάξης του 7% ενώ στις αναδυόμενες 2,5%.
Πρόκειται για τη «βαθύτερη» ύφεση που έχει γνωρίσει ο πλανήτης από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και 70 έως 100 εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να βρεθούν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Αυτή η αναθεωρημένη πρόβλεψη δείχνει ότι οι ζημίες για την παγκόσμια οικονομία θα είναι χειρότερες απ’ ό,τι εκτιμούσε τον Απρίλιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο έκανε λόγο για παγκόσμια συρρίκνωση της τάξης του 3% για το 2020.
SPONSORED
Δωρεά Σάκη Κεχαγιόγλου στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης
14:26
Ένα βήμα πιο κοντά ο Προαστιακός Δυτικής Θεσσαλονίκης - Δημοσιεύθηκε η Β’ φάση του έργου
14:18
Πώς αμείβεται η ημέρα του Αγίου Πνεύματος - Πότε θεωρείται αργία
14:15
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ από Αλεξανδρούπολη: «Στρατηγικός κόμβος για τις ΗΠΑ η περιοχή»
14:13