ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεύτερη πενταετή θητεία για την Κριστίν Λαγκάρντ στο ΔΝΤ

Δεύτερη πενταετή θητεία για την Κριστίν Λαγκάρντ στο ΔΝΤ

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επέλεξε την Κριστίν Λαγκάρντ για να ασκήσει τα καθήκοντα της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ για δεύτερη πενταετή θητεία, αρχής γενομένης από τις 5 Ιουλίου 2016.

Να σημειωθεί πως η κ. Λαγκάρντ ήταν η μοναδική υποψήφιος για την θέση της Γενικής Διευθύντριας.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ Άλεξει Μοζίν ανέφερε πως λαμβάνοντας την απόφαση αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ εξήρε την ισχυρή και συνετή ηγεσία της Κριστίν Λαγκάρντ κατά την διάρκεια της πρώτης θητείας της.

«Σε ταραγμένους καιρούς για την παγκόσμια οικονομία, η κ. Λαγκάρντ ενίσχυσε την δυνατότητα του Ταμείου να στηρίξει τα μέλη του με εισηγήσεις, με χρηματοδότηση και με δημιουργία υποδομών. Επίσης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναζωογόνηση των σχέσεων του Ταμείου με τα μέλη του, μεταξύ αυτών και τις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες», δήλωσε ο Μοζίν.

Από την πλευρά της η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πως είναι στην ευχάριστη θέση να έχει την ευκαιρία να οδηγήσει το ΔΝΤ για μια δεύτερη πενταετή θητεία και ανέφερε πως εκτιμά βαθύτατα τη συνεχή εμπιστοσύνη και την υποστήριξη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου και των 188 χώρων μελών.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών το ΔΝΤ έχει προσαρμοστεί και έχει ενισχυθεί η ικανότητά του να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μελών του και να είναι καλά προετοιμασμένο για να βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος», τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ και πρόσθεσε:«Η παγκόσμια οικονομία διέρχεται μια σειρά από σημαντικές μεταβάσεις και είμαστε συγκεντρωμένοι στην παροχή βοήθειας προς τα μέλη μας».

Κατά την ίδια, το Ταμείο παραμένει προσηλωμένο στο θεμελιώδη στόχο του να βοηθήσει να εξασφαλιστεί η παγκόσμια οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα μέσω της διεθνούς συνεργασίας.

«Ανυπομονώ να υπηρετήσω τα μέλη μας και να φέρω σε πέρας την κρίσιμη αποστολή μας κατά την προσεχή περίοδο», τόνισε.

Δείτε τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ