Έως το τέλος 2020 οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου
Οι υφυπουργοί Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης υπέγραψαν Κοινή Απόφαση, με την οποία παρατείνεται η ισχύς των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. για τα νησιά Λέρο, Μυτιλήνη, Κω, Σάμο και Χίο, που σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος.
Με την απόφαση αυτή παρατείνεται έως και τις 31.12.2020 η μείωση κατά τριάντα τοις εκατό (30%) των συντελεστών Φ.Π.Α. για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που προβλέπονται στις διατάξεις των παρ. 4 και 5 του άρθρου 21 του ν. 2859/2000 (Κώδικας Φ.Π.Α.).
Η απόφαση αυτή συνιστά έμπρακτη στήριξη της οικονομίας αυτών των νησιών, τα οποία, πέρα από τις συνέπειες της πανδημίας, αντιμετωπίζουν και τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.
Οι δύο αλλαγές στον ΦΠΑ που φέρνουν ελαφρύνσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων
03:00
Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης
02:00
Ο χάρτης πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως και σήμερα 28 Αυγούστου
01:00
ΟΠΕΚΑ: Tα επιδόματα που θα καταβληθούν στα τέλη Αυγούστου
00:30