ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης εργαζομένων και των επιχειρήσεων εντός του Ιουλίου

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης εργαζομένων και των επιχειρήσεων εντός του Ιουλίου
INTIME

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης για όσους πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας ετοιμάζει να φέρει η κυβέρνηση εντός του Ιουλίου. Οι νέες παρεμβάσεις θα είναι στοχευμένες σε επαγγελματικούς κλάδους και γεωγραφικές περιοχές που πλήττονται περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες, με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Μεταξύ άλλων προωθούνται 1) αλλαγές στο πρόγραμμα Συν-Εργασία με μεγαλύτερη κάλυψη από το κράτος των εργοδοτικών εισφορών, 2) θα ανοίξει τρίτος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής, ο οποίος θα απευθύνεται σε τουριστικές και εποχικές επιχειρήσεις, και 3) θα μηδενίσει η προκαταβολή φόρου εισοδήματος που θα πληρώσουν φέτος για το 2021 οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που γράφουν ζημιές λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Τις νέες παρεμβάσεις προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος υπογράμμισε ότι θα δίνεται έμφαση στον τουριστικό κλάδο και στα νησιά και γενικά σε επιχειρήσεις που βλέπουν τον τζίρο τους να καταρρέει.

Την ίδια ώρα, σε περαιτέρω διευκολύνσεις για την πρόσβαση περισσότερων επιχειρήσεων στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19 προχωρεί η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, με σκοπό να ανοίξει ο δρόμος για μεγαλύτερο αριθμό εταιρειών στη χρηματοδότησή τους από το τραπεζικό σύστημα, με τη συμβολή του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19.

Οι διευκολύνσεις αυτές αφορούν επιχειρήσεις που στο παρελθόν είχαν δάνεια τα οποία κοκκίνισαν, όμως στη συνέχεια ρύθμισαν και συνέχισαν να εξοφλούν κανονικά.

Οι επιχειρήσεις αυτές δεν θα απορρίπτονται από το Ταμείο Εγγυοδοσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ