ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση έως 31/12 στα μέτρα διευκόλυνσης δανειοληπτών από τις τράπεζες

Παράταση έως 31/12 στα μέτρα διευκόλυνσης δανειοληπτών από τις τράπεζες
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Την απόφαση των ελληνικών τραπεζών μελών της να παρατείνουν, λόγω των δυσμενών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, τα υφιστάμενα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας έως το τέλος του 2020 ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι ελληνικές τράπεζες, μέλη της ΕΕΤ, προσηλωμένες στην ενεργό, άμεση και αποτελεσματική στήριξη της ελληνικής οικονομίας, δεδομένης και της ευελιξίας που παρέχουν οι αρμόδιες εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές, αποφάσισαν να παρατείνουν τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και ιδιωτών που πλήττονται άμεσα και έμμεσα από την παρούσα κρίση και να χορηγήσουν διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων των δανείων τους έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Ειδικότερα, για νομικά και φυσικά πρόσωπα που αποδεδειγμένα πλήττονται από την κρίση, οι ελληνικές τράπεζες θα προχωρήσουν σε αναστολή των δόσεων κεφαλαίου ή και των τοκοχρεωλυτικών δόσεων μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Κατά τα λοιπά, ως προς τους όρους και προϋποθέσεις, ισχύουν οι προηγούμενες ανακοινώσεις της ΕΕΤ της 17ης και 19ης Μαρτίου 2020.

Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με το πιστωτικό ίδρυμα που συνεργάζονται, υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ