ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Οι αγγελίες για βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων μειώθηκαν κατά 25%

Κορωνοϊός: Οι αγγελίες για βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων μειώθηκαν κατά 25%
Pixabay

Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και ειδικά το πλήγμα στον τουρισμό αποτυπώνεται στην αγορά των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων, η οποία εμφανίζει τεράστια κάμψη τους τελευταίους μήνες, με πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων να επιστρέφουν πλέον στις μακροχρόνιες μισθώσεις.

Πάνω από 3.000 αγγελίες ενοικίασης διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας έχουν εξαφανιστεί από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες τύπου Airbnb.

Οι αριθμοί αποκαλύπτουν ότι τα ακίνητα που υπάρχουν σήμερα στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης δεν υπερβαίνουν τις 9.000, όταν πέρυσι τέτοια εποχή πάνω από 12.000 κατοικίες ήταν διαθέσιμες για ολιγοήμερη διαμονή στην καρδιά της Αθήνας.

Η κρίση του κορωνοϊού γυρίζει την αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων σε επίπεδο αριθμού διαμερισμάτων, στο επίπεδο όπου βρισκόταν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017, πριν δηλαδή εμφανιστούν τα φαινόμενα υπερπροσφοράς και αγγελιών ακινήτων.

Μάλιστα τους τελευταίους μήνες δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που εγκαταλείπουν τις μισθώσεις τύπου Airbnb για τα ακίνητά τους και επιστρέφουν στις παραδοσιακές μακροχρόνιες μισθώσεις για να έχουν ένα σταθερό εισόδημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ