ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τάσιος: Πρόωρο κλείσιμο ξενοδοχείων λόγω Βρετανίας, Ολλανδίας – Κλειστά τα μισά καταλύματα

Τάσιος: Πρόωρο κλείσιμο ξενοδοχείων λόγω Βρετανίας, Ολλανδίας – Κλειστά τα μισά καταλύματα
Φωτογραφία αρχείου pixabay

Προβληματισμένος εμφανίστηκε μιλώντας στο CNN Greece ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος από την απόφαση της Βρετανίας και της Ολλανδίας να επιβάλλουν καραντίνα σε όσους πρόκειται να επιστρέψουν.

Όπως αναφέρει ο κ. Τάσιος η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί έναν ακόμα «πονοκέφαλο» για τον ξενοδοχειακό κλάδο, ο οποίος, όπως προσθέτει έδειξε αντοχές εν μέσω πανδημίας και στάθηκε όρθιος.

Σημειώνεται πως όσοι Βρετανοί πολίτες πρόκειται να επιστρέψουν στη χώρα τους από την Μύκονο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη, τη Ζάκυνθο, την Τήνο, τη Μυτιλήνη και τη Σέριφο τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, πριν επιστρέψουν σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Αλλά και η Ολλανδία έβγαλε μια νέα ταξιδιωτική οδηγία πως από σήμερα και μέχρι νεοτέρας όσοι επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά θα υποχρεούνται να μένουν σε 10ήμερη καραντίνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΞ, καθώς η TUI μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου σταματά να πραγματοποιεί τα ταξίδια της προς Μύκονο, Σαντορίνη, Ζάκυνθο καθώς επίσης προς Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης κάποια ξενοδοχεία στις συγκεκριμένες περιοχές θα αναγκαστούν να κλείσουν νωρίτερα. Ο ίδιος σημείωσε πως η Πανελλήνια Ένωση Ξενοδόχων κατάφερε να εξαιρεθούν από τις παραπάνω ταξιδιωτικές οδηγίες, περιοχές, όπως η Κέρκυρα και η Αθήνα που προσελκύουν τουρίστες και το Σεπτέμβριο.

Αναφορικά με τα πόσα ξενοδοχεία παρέμειναν κλειστά, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων αποκάλυψε πως το ποσοστό ανέρχεται στο 50%. Από πλευράς πληρότητας, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, σε Πελοπόννησο και Ηράκλειο τον Αύγουστο άγγιξε το 75%, σε Ρόδο και Κω το 50%, ενώ στις Κυκλάδες, υπήρξαν διαφοροποιήσεις από νησί σε νησί.

Πάντως ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων υπογράμμισε πως ο ελληνικός τουρισμός έδειξε σημάδια αντοχής εν μέσω της επιδημιολογικής, ενώ εκτίμησε πως τα τουριστικά έσοδα θα κυμανθούν μεταξύ 3,5 – 4 δισ. ευρώ.

Επίσης, επισημαίνει πως είναι πολύ θετικό τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα από την πλειοψηφία των επαγγελματιών του τουρισμού, ενώ επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι στους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα τα κρούσματα ήταν πολύ λιγότερα σε σχέση με εκείνους σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ