Διαδικτυακή συζήτηση του Harvard Business School Club of Greece για την ελληνική οικονομία
Ανανεώθηκε:
Τη συνετή οικονομική διαχείριση της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της κρίσης επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση του Harvard Business School Club of Greece με θέμα τις προοπτικές της παγκόσμιας και ελληνικής οικονομίας στην πανδημία.
Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει διοχετεύσει ρευστότητα περί τα 20 δισ. ευρώ και επεσήμανε τη σημασία της αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, με επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις.
Ο επικεφαλής του Κέντρου European Policy Studies, Ντάνιελ Γκρος, προειδοποίησε πως αυτή η ύφεση δεν είναι σαν τις άλλες και πως τα μέλη της Ευρώπης δεν θα έχουν τις ίδιες επιπτώσεις, με την Ελλάδα να επηρεάζεται αρκετά από τον τουρισμό.
Κτύπησε δε το καμπανάκι πως μετά το πέρας της κρίσης κάποιοι κλάδοι δεν θα επανέλθουν ποτέ και γι’ αυτόν τον λόγο είναι αναγκαία η αλλαγή της δομής της ευρωπαϊκής οικονομίας, που πρέπει να εστιάσει σε επενδύσεις για το κλίμα και την ψηφιοποίηση.
Από την πλευρά του ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί προέβλεψε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα αν δεν βρεθεί η θεραπεία.
SPONSORED
Το ΚΚΕ καταδικάζει τις επιθετικές κινήσεις των ΗΠΑ απέναντι στην Κούβα
20:52
Τροχαίο στην Χαλκίδα: Στο νοσοκομείο 12χρονο κορίτσι παρασύρθηκε από ΙΧ
20:43
«ΗΠΑ και Ιράν κατέληξαν σε προσχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας» αναφέρουν ιρανικά ΜΜΕ
20:38
Live η ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στην παρουσίαση του νέου κόμματος - Το όνομα που επέλεξε
20:35