ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόλλιας για προσχέδιο προϋπολογισμού 2021: Ανάκαμψη τύπου V υπό προϋποθέσεις

Κόλλιας για προσχέδιο προϋπολογισμού 2021: Ανάκαμψη τύπου V υπό προϋποθέσεις
ΟΕΕ

Την πεποίθηση πως η ελληνική οικονομία θα ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών της το 2021 διατύπωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας, σχολιάζοντας το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2021.

Όπως είπε, το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2021 δημιουργεί ένα κλίμα αισιοδοξίας για τις διαφαινόμενες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, προσθέτοντάς πως η εκτίμηση για ανάπτυξη στο 7,5% την επόμενη χρονιά από ύφεση 8,2% φέτος, βασίζεται στην παραδοχή ότι η πορεία της πανδημίας θα είναι φθίνουσα, με αποτέλεσμα να μη χρειαστούν γενικευμένα περιοριστικά μέτρα.

«Αυτό θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, φέρνοντας περισσότερα έσοδα στα κρατικά ταμεία, μέσω τόσο της γενικευμένης αύξησης της οικονομικής δραστηριότητας, όσο και της επανάκαμψης του τουρισμού», είπε ο επικεφαλής του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Επιπλέον, τόνισε πως σημαντικό ρόλο θα παίξει και η καλύτερη και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να επιτευχθεί και ο στόχος για αύξηση των επενδύσεων κατά 30,4%, που θα στηρίξει την απασχόληση και θα απομακρύνει το ενδεχόμενο ραγδαίας αύξησης της ανεργίας.

«Υπό αυτό και μόνο το πρίσμα, λοιπόν, η ελληνική οικονομία θα ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών της την επόμενη χρονιά (ανάκαμψη τύπου V)», σημείωσε ο κ. Κόλλιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ