ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρούτσης: Έως το τέλος του 2020 τα αναδρομικά στους κληρονόμους

Βρούτσης: Έως το τέλος του 2020 τα αναδρομικά στους κληρονόμους
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Τα τελικά ποσά των αναδρομικών για τους κληρονόμους και τη διαδικασία καταβολής τους αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Επανέλαβε ότι τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα καταβληθούν από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου. Διευκρίνησε, δε, ότι θα καταβληθούν μαζί με τις κύριες συντάξεις.

Δικαιούχοι, ποσά και διαδικασία

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι σε ό,τι αφορά τους 172.222 κληρονόμους δικαιούχους αναδρομικών, δηλαδή χήρες και παιδιά, ο κ. Βρούτσης είπε ότι το ποσό των περίπου 145 εκατ. είναι έτοιμο για καταβολή απλώς θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία που ακολουθείται στις κληρονομιές.

Στα ορφανά αμφιτεροπλεύρως, δηλαδή και από μητέρα και από πατέρα, αυξάνεται η σύνταξη σύμφωνα με νέα διάταξη όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και προσέθεσε ότι οι δικαιούχοι κληρονόμοι θα πάρουν όλο το ποσό, όχι μόνο το 70% όπως γίνεται στις συντάξεις χηρείας.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι το υπουργείο ακολουθεί τις εισηγήσεις των νομικών και του ΕΦΚΑ.

Με ηλεκτρονική αίτηση

Ο Γιάννης Βρούτσης επισήμανε ακόμη ότι για τους κληρονόμους θα ανοίξει ηλεκτρονική πλατφόρμα για μηδενική γραφειοκρατία.

Η καταβολή των αναδρομικών στους κληρονόμους θα γίνει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020.

Ο υπουργός είπε ότι θα γίνει ανακοίνωση για την έναρξη της διαδικασίας και θα υπάρξει εγκύκλιος για τα απαραίτητα έγγραφα. Επίσης, με πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών θα γίνει η διασταύρωση των δικαιούχων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ