ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειώνεται ο φόρος μεταβίβασης για τις οικογένειες που αποκτούν πρώτη κατοικία

Μειώνεται ο φόρος μεταβίβασης για τις οικογένειες που αποκτούν πρώτη κατοικία
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Διεύρυνση της φοροαπαλλαγής από τον φόρο μεταβίβασης για τις οικογένειες που αποκτούν πρώτη κατοικία προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα αυξάνεται το υπολογιζόμενο εμβαδόν των ακινήτων, το οποίο προσαυξάνει το συνολικό εμβαδόν των ακινήτων του δικαιούχου της απαλλαγής από τον φόρο μεταβίβασης ακινήτων για αγορά πρώτης κατοικίας, όταν ο δικαιούχος έχει ανήλικα τέκνα, προκειμένου να προσδιοριστεί η κάλυψη των στεγαστικών αναγκών και να χορηγηθεί η δικαιούμενη απαλλαγή.

Ενώ με την προηγούμενη διάταξη οι στεγαστικές ανάγκες του ζευγαριού καλύπτονταν για επιφάνεια πρώτης κατοικίας 70 τ.μ. προσαυξανόμενης κατά 20 τ.μ. για καθένα από τα δυο πρώτα τέκνα και κατά 25 τ.μ. για καθένα από τα επόμενα, με τη νέα διάταξη η επιφάνεια για τα τέκνα γίνεται 25 τ.μ. και 30 τ.μ. αντίστοιχα.

Έτσι για ένα ζευγάρι με δυο παιδιά χορηγείται απαλλαγή από τον φόρο μεταβίβασης για αγορά πρώτης κατοικίας όταν η επιφάνεια της κατοικίας που αποκτάται είναι πλέον έως 120 τ.μ. αντί για έως 110 που ίσχυε πριν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ