ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενήμερο για το μετασχηματισμό της Τράπεζας Πειραιώς δηλώνει το ΤΧΣ

Ενήμερο για το μετασχηματισμό της Τράπεζας Πειραιώς δηλώνει το ΤΧΣ
INTIME/ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανακοίνωση με αφορμή τις σημερινές εξελίξεις γύρω από την Τράπεζα Πειραιώς εξέδωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Στην ανακοίνωση το ΤΧΣ αναφέρει πως παραμένει επικεντρωμένο στο θεσμικό του ρόλο, δηλαδή την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος συμβάλλοντας στη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, καθώς και στη διευκόλυνση της μετάβασης των συστημικών τραπεζών στον ιδιωτικό τομέα.

Σε αυτή τη βάση, το Ταμείο σημειώνει πως συνεργάζεται ενεργά με όλες τις συστημικές τράπεζες στο πλαίσιο της συζήτησης και υποστήριξης των σχεδίων τους για τη βελτίωση της αποδοτικότητάς τους και της κερδοφορίας τους.

«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ως βασικός μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς είναι ενήμερο για το σχέδιο μετασχηματισμού της τράπεζας σχετικά με τη σταθερή βελτίωση του οργανικού της αποτελέσματος και έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη Διοίκηση της τράπεζας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, στην ανακοίνωση του ΤΧΣ προστίθεται πως ένας ισχυρός και υγιής τραπεζικός τομέας αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας και εργαλείο κλειδί στην προσπάθεια να ξεπεραστούν οι μακροχρόνιες επιπτώσεις της χρηματοοικονομικής κρίσης, τις οποίες επιδεινώνει η πανδημία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ