ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
INTIME

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τα ελληνικά ομόλογα στη σημερινή συνεδρίαση, με τις προσδοκίες των επενδυτών για διεύρυνση του προγράμματος αγοράς χρεογράφων της ΕΚΤ να οδηγούν χαμηλότερα τις αποδόσεις.

Η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,244%, χαμηλότερα κατά 2% σε σχέση με τη συνεδρίαση της Τρίτης. Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,939% χαμηλότερα κατά 2,75% σε σχέση με τη συνεδρίαση της Τρίτης. Η απόδοση του 15ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,16%, χαμηλότερα κατά 2,78% σε σχέση με τη συνεδρίαση της Τρίτης.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ στη συνέντευξη Τύπου μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας ανέφερε πως η ΕΚΤ τον Δεκέμβριο θα προχωρήσει σε διεξοδική επαναξιολόγηση των οικονομικών προοπτικών και του ισοζυγίου των κινδύνων.

Η Κριστίν Λαγκάρντ απεκάλυψε μάλιστα πως η εργασία στην ΕΚΤ έχει ήδη ξεκινήσει για την επαναξιολόγηση και αυτό αφορά το σύνολο των εργαλείων που έχει στη διάθεση της η κεντρική τράπεζα.

Οι επενδυτές προεξοφλούν πως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεχίσει τη διενέργεια αγορών στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού λόγω πανδημίας (pandemic emergency purchase programme - PEPP), το συνολικό ποσό του οποίου θα αυξηθεί από το 1,350 τρισ. ευρώ στο 1,8 τρισ ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ