ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετοχές, ομόλογα και χρυσός δείχνουν πως οι επενδυτές δεν αιφνιδιάσθηκαν από τις αμερικανικές κάλπες

Μετοχές, ομόλογα και χρυσός δείχνουν πως οι επενδυτές δεν αιφνιδιάσθηκαν από τις αμερικανικές κάλπες
AP Photo

Με κέρδη άνοιξαν τα παράγωγα των αμερικανικών μετοχών την Τετάρτη, παρά την εξέλιξη του εκλογικού αποτελέσματος στις ΗΠΑ και την στήθος με στήθος μάχη του Ντόναλντ Τραμπ με τον Τζο Μπάιντεν.

Αν και οι επενδυτές ήλπιζαν να αποφύγουν μια παρατεταμένη διαδικασία που θα καθυστερούσε την ψήφιση ενός νέου δημοσιονομικού πακέτου για να βοηθήσει την οικονομία των ΗΠΑ να ξεφύγει από την πανδημία, ωστόσο η μέχρι τώρα εξέλιξη των αποτελεσμάτων δεν τους αποθαρρύνει.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης E-Mini για τον δείκτη S&P 500 σημειώνουν άνοδο 0,58% στις ασιατικές αγορές , δείχνοντας πως η Wall Street θα ανοίξει με κέρδη.

Τα σημάδια ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να κερδίσει τη Φλόριντα μείωσε τις προσδοκίες για ένα γρήγορο αποτέλεσμα και οδήγησε την απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού ομολόγου στο 0,805% από το 0,93%.

Αλλά ,και το δολάριο ΗΠΑ ενισχύεται κατά 0,7% σε σχέση με ένα σταθμισμένο καλάθι νομισμάτων.

Ανοδικά κινούνται και οι τιμές των διεθνών συμβολαίων του πετρελαίου. Το αμερικανικό αργό σημειώνει κέρδη 2,20% στα 38,49 δολάρια το βαρέλι και το πετρέλαιο τύπου Μπρέντ ενισχύεται κατά 2,22% στα 40,49 δολάρια το βαρέλι.

Ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο της Ιαπωνίας κατέγραψε κέρδη 1,72% στις 23.695,23 μονάδες.

Το πλέον ενδεικτικό πως οι επενδυτές αποτιμούν θετικά την εξέλιξη του εκλογικού αποτελέσματος είναι πως η τιμή του χρυσού υποχωρεί , αντί να αυξάνεται. Έτσι, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου διαμορφώνεται στα 1.900,23 δολάρια η ουγκιά , σημειώνοντάς υποχώρηση 0,51%%.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ