ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη Κυκλοφορίας: Προς παράταση η πληρωμή – Αργότερα οι οριστικές αποφάσεις από το ΥΠΟΙΚ

Τέλη Κυκλοφορίας: Προς παράταση η πληρωμή – Αργότερα οι οριστικές αποφάσεις από το ΥΠΟΙΚ
ΙΝΤΙΜΕ

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας λόγω των νέων δεδομένων που έχει δημιουργήσει το δεύτερο καθολικό lockdown.

Kύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν στο CNN Greece πως το θέμα των τελών κυκλοφορίας θα εξεταστεί το προσεχές διάστημα και πως δεν υπάρχουν ακόμα οριστικές αποφάσεις. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους η νέα κατάσταση που έχει δημιουργήσει η καραντίνα επιβάλλουν να δοθεί παράταση στην πληρωμή. Με δεδομένο πως αρκετοί εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή και από την άλλη θα πρέπει να αποφευχθούν τα φαινόμενα συνωστισμού στις εφορίες για κατάθεση πινακίδων, θεωρείται μονόδρομος να παραταθεί η ημερομηνία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.

Εν τω μεταξύ αναρτώνται τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021 στο taxisnet. Τα ποσά δεν θα μεταβληθούν σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά ενώ οι οδηγοί θα μπορούν να τα εκτυπώσουν είτε κάνοντας χρήση των κωδικών πρόσβασης στο σύστημα taxis είτε με τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Αναλυτικά, οι τιμές των τελών κυκλοφορίας για οχήματα που είναι αγορασμένα από το 2006 και μετά:

- Από 1.072 κ.ε - 1.357 κ.ε ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 135 ευρώ

-Από 1.358 κ.ε - 1548 κ.ε ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 255 ευρώ

-Από 1.549 κ.ε - 1.738 κ.ε ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 280 ευρώ

-Από 1.739 κ.ε - 1.928 κ.ε ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 320 ευρώ

-Από 1.929 κ.ε - 2.357 κ.ε ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 690 ευρώ

-Από 4.001 κ.ε και άνω ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 1.380 ευρώ

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων όπως και κάθε χρόνο θα μπορούν να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021 έως τα τέλη Δεκεμβρίου είτε μετρητοίς είτε χρησιμοποιώντας κάποια πιστωτική κάρτα που επιτρέπει την εξόφλησή τους από 9 έως και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων με 1η Άδεια Κυκλοφορίας έως 31/10/2010 θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης.

Οι κάτοχοι οχημάτων με 1η Άδεια Κυκλοφορίας μετά την 1η Νοεμβρίου 2010 καταβάλλουν Τέλη Κυκλοφορίας σύμφωνα με τις εκπομπές CO2.

Πώς θα εκτυπώσετε τα Τέλη Κυκλοφορίας

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet, όταν αυτή θα είναι διαθέσιμη, και να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

Είσοδος στη ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gsis.gr. Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλογή της ένδειξης «Οχήματα».

Ακολούθως υπάρχουν δύο επιλογές:

«Τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς στο Taxisnet»:

Ο υπόχρεος πληκτρολογεί όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης προκειμένου να ανοίξει η εφαρμογή και να συμπληρώσει τα στοιχεία του.

«Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς Taxisnet»:

Κλικ στην «ΕΙΣΟΔΟ» και μεταφορά στην ηλεκτρονική φόρμα όπου αναγράφονται ο ΑΦΜ και ο αριθμός κυκλοφορίας και επιλέγοντας «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ», ενημερώνεται ο υπόχρεος για τα τέλη που αντιστοιχούν στο όχημά τους.

Μόλις ολοκληρωθεί η αναζήτηση, θα πρέπει ο υπόχρεος να δώσει την εντολή εκτύπωσης για να εμφανιστεί το ειδοποιητήριο με τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ