ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΤΕ: Ανθεκτικά έσοδα και κέρδη εν μέσω πανδημίας

ΟΤΕ: Ανθεκτικά έσοδα και κέρδη εν μέσω πανδημίας
INTIME

Σημαντική αντοχή κατέγραψαν τα έσοδα και τα κέρδη του Ομίλου ΟΤΕ στο τρίτο τρίμηνο του 2020 παρά την πανδημία του κορωνοϊού. Τα ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου OTE διαμορφώθηκαν σε 1 δισ. ευρώ σχεδόν αμετάβλητα, ενώ η προσαρμοσμένη κερδοφορία αυξήθηκε κατά 0,9% στα 376,1 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στα οικονομικά στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο του 2020 ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε τα εξής:

«Το τρίτο τρίμηνο του έτους ενισχύσαμε σημαντικά τις επιδόσεις μας σε όλες τις βασικές γραμμές εσόδων, με εξαίρεση την κινητή στην Ελλάδα, η οποία επηρεάστηκε από την χαμηλή προσέλευση τουριστών την καλοκαιρινή περίοδο», αναφέρει σχολιάζοντας τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου του 2020.

Για μια ακόμα φορά, η ισχυρή επίδοση στις ευρυζωνικές υπηρεσίες και τα έργα ICT συνέβαλε στην ανθεκτικότητα των εσόδων μας. Η κερδοφορία μας αποδείχθηκε, επίσης, ανθεκτική, τόσο στο τρίμηνο όσο και στο εννεάμηνο. Ευχαριστώ κάθε μέλος της οικογένειας του Ομίλου ΟΤΕ για τα επιτεύγματα αυτά. Με το πάθος, την πίστη και τη δέσμευση όλων, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που ενδέχεται να προκύψουν τους επόμενους μήνες λόγω της πανδημίας και των νέων περιορισμών στην κινητικότητα, που επηρεάζουν τις αγορές μας.

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώσαμε την πώληση του ποσοστού που κατέχει ο ΟΤΕ στην Telekom Romania (σταθερή). Πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση με γνώμονα τη δημιουργία αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Ο μετασχηματισμός των λειτουργιών του ΟΤΕ προχωρά σύμφωνα με το πλάνο μας. Από τις αρχές του επόμενου έτους, όλο το frontline θα εξυπηρετεί τον πελάτη από τρεις ανεξάρτητες 100% θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου ΟΤΕ. Στόχος μας είναι να μετασχηματιστούμε σε ένα σύγχρονο, εξαιρετικά ευέλικτο οργανισμό, ενισχύοντας την ανταγωνιστική μας θέση, το οικονομικό προφίλ και τις προοπτικές μας. Σε αυτό θα συμβάλλουν και τα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης αυτού του έτους. Παρότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας ενδέχεται να δημιουργήσει νέες προκλήσεις, ο Όμιλος ΟΤΕ μπορεί και θα συνεχίσει να στηρίζει τους πελάτες, την κοινωνία και τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ