Βρούτσης: Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους κληρονόμους αναδρομικών
Ανανεώθηκε:
Ανοίγει σήμερα το απόγευμα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις κληρονόμων που δικαιούνται αναδρομικά, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η διαδικασία θα πραγματοποιείται μόνο ηλεκτρονικά και δεν απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλον τις αιτήσεις τους στο http://efka.gov.gr. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 172.222 δικαιούχοι που παίρνουν συντάξεις θανάτου.
Oι δικαιούχοι κληρονόμοι συντάξεων και αναδρομικών, προκειμένου να λάβουν τα ποσά, θα πρέπει να κάνουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, ενώ ο συνταξιούχος θα πρέπει να έχει αποβιώσει μετά το ενδεκάμηνο ή κατά τη διάρκεια αυτού.
Oι κληρονόμοι δεν θα καταβάλλουν φόρο για τα ποσά που θα λάβουν.
Τα πιστοποιητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:
- Ληξιαρχική πράξη θανάτου
- Πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών
- Πιστοποιητικό περί δημοσίευσης ή μη διαθήκης
- Πιστοποιητικό περί αποποίησης κληρονομιάς
- Πιστοποιητικό περί μη προσβολής του κληρονομικού δικαιώματος
Ψευδοπροφήτης προέβλεπε καταστροφή του κόσμου τα Χριστούγεννα – Οργισμένοι πιστοί έκαψαν την κιβωτό του (vids)
23:59
Δύο Γάλλοι πολίτες μεταξύ των θυμάτων από τη συντριβή του Falcon 50 στην Τουρκία
23:50
Ιαπωνία: Πύρινη κόλαση από καραμπόλα τουλάχιστον 50 οχημάτων - 1 νεκρός και 26 τραυματίες
23:41
Λωρίδα της Γάζας: Νοσοκομείο διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία του λόγω έλλειψης καυσίμων
23:30