Βρούτσης: Η κυβέρνηση προχωράει σε ακόμα μία οικονομική ενίσχυση για 130.000 μακροχρόνια άνεργους
Ανανεώθηκε:
Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, σε άμεση υλοποίηση της πρόσφατης δέσμευσης του πρωθυπουργού, συνυπογράφει σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 400 ευρώ που αφορά περίπου 130.000 μακροχρόνια ανέργους συμπολίτες μας που δεν λαμβάνουν την τακτική επιδότηση ανεργίας.
Το κονδύλι του ΟΑΕΔ γι’ αυτήν την έκτακτη ενίσχυση υπολογίζεται στα 52 εκατ. ευρώ.
Τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ και οι δικαιούχοι θα καταχωρήσουν ή θα επικαιροποιήσουν το αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ) προκειμένου να τους καταβληθεί αυτόματα η έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ, όπως είχε γίνει και στην πληρωμή Απριλίου-Μαΐου 2020.
Επιδίωξη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι η πληρωμή αυτή να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα και μέχρι τέλος του τρέχοντος μήνα.
Οδηγός ταξί στη Θεσσαλονίκη χρεώνε με βάση εφαρμογή και όχι ταξίμετρο: Του βεβαίωθηκε παράβαση
14:41
Κρήτη: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων μεταναστών μετά το ναυάγιο - Φόβοι για περισσότερους αγνοούμενους
14:35
Ζιζέλ Πελικό: «Η ντροπή πρέπει να αλλάξει πλευρά» - Η γυναίκα που μετέτρεψε τη φρίκη σε δημόσιο αγώνα
14:25
Αίγιο: Δύο όπλα παρέδωσε στις αρχές ο 46χρονος που πυροβόλησε τους ανήλικους – Τα κατείχε παράνομα
14:10