ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wind Ελλάς: Αύξηση επενδύσεων παρά τη μικρή πτώση στα έσοδα 9μηνου

Wind Ελλάς: Αύξηση επενδύσεων παρά τη μικρή πτώση στα έσοδα 9μηνου

Ελαφρά μείωση της τάξεως του 1,4% παρουσίασαν σε επίπεδο 9μηνου τα συνολικά εσοδα από υπηρεσίες της Wind Ελλάς, η οποία πάντως αύξησε τις επενδύσεις της κατά 4,8% σε ετήσια βάση στα 57 εκατ. ευρώ με το μεγαλύτερο μέρος να έχει κατευθυνθεί στην κατασκευή δικτύων νέας γενιάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Wind Ελλάς, τα έσοδα από υπηρεσίες διαμορφώθηκαν στα 381,4 εκατ. ευρώ για το 9μηνο με το προσαρμοσμένο EBITDAal να σημειώνει μικρή αύξηση κατά 0,7% ετησίως, στα 108,3 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στο γ’ τρίμηνο, η εταιρεία κάνει λόγο για ανθεκτικότητα στην απόδοση του EBITDAal και μικρή πτώση των εσόδων, τόσο εξαιτίας της μείωσης των τελών τερματισμού φωνητικών κλήσεων στο δίκτυο κινητής, όσο και της χαμηλής εισροής τουριστών στη χώρα που επηρέασε αρνητικά τα έσοδα περιαγωγής (roaming).

Τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες στο γ’ τρίμηνο μειώθηκαν σε ετήσια βάση κατά 4,2% στα 132 εκατ. ευρώ. Το προσαρμοσμένο EBITDAal παρουσίασε μείωση κατά 1% ετησίως, στα 42,8 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, η κίνηση δεδομένων στο δίκτυο κινητής αυξήθηκε κατά 45% με το 88% να γίνεται μέσω δικτύου 4G, με την κάλυψη να φθάνει στο 98%.

Οι πελάτες σταθερής έφθασαν στους 631.000 παρουσιάζοντας αύξηση σε ετήσια βάση της τάξεως του 2,6%, ενώ σημειώνεται πως η βάση πελατών στα δίκτυα επόμενης γενιάς (NGA) αυξήθηκε κατά 67%. Τα νοικοκυριά με υπηρεσίες σύγκλισης αυξήθηκαν κατά 11,5% σε ετήσια βάση στα 248.000, ενώ οι εταιρικοί πελάτες αυξήθηκαν κατά 4,5% σε ετήσια βάση στους 80.100. Οι ενεργές γραμμές NGA αυξήθηκαν σε τριμηνιαία βάση κατά 9.500.

Κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου, η WIND Ελλάς πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 16,6 εκατ. ευρώ.

«Αν και, σε σύγκριση με άλλους τομείς της οικονομίας, ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών είναι σχετικά ανθεκτικός, η επανεμφάνιση της πανδημίας έχει περιορισμένη επίδραση στις λειτουργικές μας επιδόσεις. Καταφέραμε να αντισταθμίσουμε σε μεγάλο βαθμό την χαμηλή εισροή τουριστών στη χώρα μας αλλά και τη μείωση των τελών τερματισμού φωνητικών κλήσεων δικτύου κινητής.

Η απάντησή μας στο δεύτερο αυτό κύμα της πανδημίας παραμένει η ετοιμότητα και η ισχυρή οικονομική θέση της εταιρείας, ενώ παράλληλα κύρια προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των ανθρώπων μας καθώς και η άριστη εξυπηρέτηση των συνδρομητών μας. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τον στρατηγικό μας σχεδιασμό και εργαζόμαστε εντατικά για την ανάπτυξη του δικτύου 5G, που σύντομα θα αποτελεί πραγματικότητα και για τη χώρα μας.», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ