ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βιοτεχνίες παιχνιδιών σε Γεωργιάδη: «Ανάσα» για εμάς το click away

Βιοτεχνίες παιχνιδιών σε Γεωργιάδη: «Ανάσα» για εμάς το click away
INTIME

Ευχαριστήρια επιστολή στον υπ. Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, έστειλε την Πέμπτη ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών, για να τον συγχαρεί για τον τρόπο της σταδιακής επανεκκίνησης των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών, βιώνοντας τη δυσκολότερη περίοδο των τελευταίων 10 μηνών της πανδημίας με κλειστά τα καταστήματα λιανικής πώλησης του κλάδου την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, στέκονται δίπλα και χαιρετίζουν την απόφαση της Πολιτείας για βάλει πάνω από όλα το ύψιστο αγαθό της δημόσιας υγείας.

Θεωρούμε ηθική μας υποχρέωση να σας ευχαριστήσουν θερμά για τη σωστή απόφαση που πήρατε για τη σταδιακή επανεκκίνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων, με τη διαδικασία προαγοράς και παραλαβής από εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, σίγουρα αυτό το συμπληρωματικό μέτρο δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ολοκληρωμένη λειτουργία της αγοράς έδωσε όμως μία «βαθιά ανάσα» στα περισσότερα καταστήματα παιχνιδιών και ιδιαίτερα μάλιστα στα μικρότερα που είδαν ξαφνικά άνοδο στον ημερήσιο τζίρου τους, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και στα επίπεδα των παλιών καλών εποχών.

Έχοντας διανύσει ήδη τρεις ημέρες από την εφαρμογή της υπηρεσίας click away, τα μηνύματα που λαμβάνουμε από το σύνολο σχεδόν των καταστημάτων του κλάδου μας είναι θετικότατα. Τα περισσότερα μέλη μας θεωρούν πετυχημένη τη συγκεκριμένη επιλογή η οποία φαίνεται ότι «λειτουργεί» στην πώληση των παιχνιδιών. Μάλιστα πολλοί καταστηματάρχες μας μετέφεραν τον ενθουσιασμό και τη συγκίνηση των καταναλωτών όταν έπαιρναν στα χέρια τους το χριστουγεννιάτικο δώρο τους για το παιδί, πράγμα που τις προηγούμενες μέρες το θεωρούσαν αδύνατον μετά το κλείσιμο πολλών ηλεκτρονικών καταστημάτων αλλά και την αδυναμία έγκαιρης παράδοσης από τις εταιρίες ταχυμεταφορών.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που σταθήκατε δίπλα μας, που ακούσατε και αφουγκραστήκατε τα προβλήματά μας και αγωνιστήκατε προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, δεδομένου των επιδημιολογικών στοιχείων.

Τέλος, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλετε σε αυτήν την πρωτόγνωρα δύσκολη περίοδο που διανύουμε και σας γνωρίσουμε ότι είμαστε στη διάθεσή σας τόσο για τη σωστή και την αντικειμενική ενημέρωση των προβλημάτων του κλάδου μας, όσο και για τα όποια θετικά αποτελέσματα των αποφάσεων της Κυβέρνησης, προκειμένου να βρεθούν λύσεις ώστε να αντιμετωπίσει ο κλάδος τις οικονομικές δυσκολίες που θα εμφανιστούν στην πορεία μας προς την κανονική λειτουργία της οικονομίας έπειτα από αυτήν την περίοδο επανεκκίνησης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΔΕΝΕΓΡΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ