ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση lockdown - Κορκίδης: Αρνητική εξέλιξη, αλλά μικρό το κακό αν διαρκέσει μόνο μία εβδομάδα

Παράταση lockdown - Κορκίδης: Αρνητική εξέλιξη, αλλά μικρό το κακό αν διαρκέσει μόνο μία εβδομάδα
INTIME NEWS

«Είναι μια αρνητική εξέλιξη, αλλά εάν τα αυστηρά μέτρα διαρκέσουν μόνο την πρώτη εβδομάδα του έτους, θα έλεγα πως είναι μικρό το κακό, αφού η αγορά είναι σε αναμονή για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων την δεύτερη Δευτέρα του μήνα, 11 Ιανουαρίου», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και του ΠΕΣΑ Βασίλης Κορκίδης με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις για τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και της λειτουργίας της αγοράς που τίθενται σε εφαρμογή από αύριο Κυριακή.

«Εάν θέλουμε να ξεχωρίσουμε κάτι από την αιφνιδιαστική απόφαση είναι τα αντανακλαστικά του ΥΠΟΙΚ, που για τα εβδομαδιαία αυστηρά μέτρα ανακοίνωσε μηνιαία οικονομικά αντίμετρα με πλήρη απαλλαγή από το ενοίκιο του Ιανουαρίου. Δυστυχώς, πριν τα επόμενα βήματα, πρέπει να σταματήσουμε για μια εβδομάδα, και από το click away για να πάμε στο click in shop, πρέπει να περάσουμε από το click to stop», πρόσθεσε.

Κλείνουν κομμωτήρια και καταστήματα

Νωρίτερα ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Οι επαγγελματικοί αυτοί κλάδοι, όπως έλεγαν αργότερα κυβερνητικοί κύκλοι, θα λειτουργήσουν και πάλι στις 11 Ιανουαρίου.

Οι ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου, ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Για «αρνητική είδηση για εμάς» κάνει λόγο o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρος Καφούνης μιλώντας στο CNN Greece.

Επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00

Την ίδια ώρα, επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Υπενθυμίζεται πως είχε υπάρξει χαλάρωση μιας ώρας πριν από την εορταστική περίοδο για να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές που ήθελαν να ψωνίσουν με click away.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ