Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Δημιουργείται μητρώο παρόχων κρυπτονομισμάτων
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει αναλάβει την εποπτεία των παρόχων υπηρεσιών στα κρυπτονομίσματα και κυρίως στο να επισημαίνει τυχόν υποθέσεις ξεπλύματος μέσω των κρυπτονομισμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, η επιτροπή θα ξεκινήσει την καταγραφή όλων όσων παρέχουν υπηρεσίες σε κρυπτονομίσματα, με στόχο τη σύσταση μητρώου.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σύμφωνα με το νόμο 4734/2020 (ΦΕΚ A/196/8.10.2020) καλεί τους παρόχους υπηρεσιών θεματοφυλακής ψηφιακών πορτοφολιών και τους παρόχους υπηρεσιών ανταλλαγής μεταξύ εικονικών νομισμάτων και παραστατικών νομισμάτων, να εγγραφούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2021, στο ειδικό μητρώο το οποίο τηρεί.
Σημειώνεται ότι η εγγραφή στο σχετικό μητρώο δεν συνιστά αδειοδότηση των παρόχων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εφιστά την προσοχή στους εγγεγραμμένους παρόχους, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων στους επενδυτές, ότι ο πάροχος έχει αδειοδοτηθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ότι οι επενδυτές απολαμβάνουν της σχετικής προστασίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν αναλυτικά για τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής στο μητρώο, μέσω της ιστοσελίδας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (http://www.hcmc.gr/el_GR/web/portal/mlaundering1), όπου έχει αναρτηθεί η ανακοίνωση, η αίτηση εγγραφής και η σχετική απόφαση.
Η αίτηση εγγραφής, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εγγράφων υποβάλλεται σε ηλεκτρονική μορφή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην διεύθυνση aml@cmc.gov.gr
«Θύελλα» αντιδράσεων με σχόλιο του Μασκ για 19χρονη στη Δανία που κινδύνευε με απέλαση
10:55
Τι συζήτησαν Τραμπ - Νετανιάχου για Ιράν, αφοπλισμό Χαμάς και τη δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα
10:50
Στα 15,7 δισ. ευρώ το 2024 η αξία παραγωγής στον κατασκευαστικό κλάδο
10:44
Καποδίστριας και ψυχανάλυση
10:41