ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χειμερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν από αύριο αλλά μόνο για ηλεκτρονικές αγορές

Χειμερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν από αύριο αλλά μόνο για ηλεκτρονικές αγορές
AP Photo/Matt Slocum

Με κλειστό το λιανεμπόριο αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις αύριο, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Έτσι, οι αγορές μπορούν να γίνουν μόνο από τα καταστήματα που διαθέτουν e-shop, καθώς ακόμη και η δυνατότητα του click away έχει αρθεί για το διάστημα που βρίσκεται σε ισχύ το αυστηρότερο lockdown, δηλαδή έως τουλάχιστον τις 18 Ιανουαρίου.

Παράγοντες της αγοράς λένε πως δεν έχει νόημα η μετάθεση της ημερομηνίας για τις χειμερινές εκπτώσεις. «Το να πάνε τον Μάιο οι χειμερινές εκπτώσεις δεν έχει κανένα νόημα. Αυτό το δίμηνο είναι πάρα πολύ κρίσιμο γιατί κάποιοι έχουν στοκ εμπορεύματα. Δεν υπήρχε καμία κανονική περίοδος για να πουληθούν στην ώρα τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας στο Open.

O Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας με ανακοίνωσή του επισήμανε: «Είναι άξιο περιέργειας, γιατί προκρίνεται η επαναλειτουργία των σχολείων σε σχέση με την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου, το οποίο βρίσκεται για 8η εβδομάδα κλειστό και υπό καθεστώς οικονομικής ασφυξίας».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιάς τονίζει: «Είναι αδύνατο να πορευτεί η αγορά με λύσεις ακορντεόν. Η περίοδος των εκπτώσεων αποτελεί τελευταία σανίδα σωτηρίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ