ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απόσυρση ΙΧ: Παράταση στο μέτρο για τα μικρά αυτοκίνητα

Απόσυρση ΙΧ: Παράταση στο μέτρο για τα μικρά αυτοκίνητα
Απόσυρση αυτοκινήτων (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΙΑΡΑΣ

Την ανακοίνωση της αναδρομικής παράτασης του μέτρου της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων περιμένει η αγορά Ι.Χ., που παραμένει «παγωμένη», εξαιτίας του θολού τοπίου που επικρατεί σχετικά με το συγκεκριμένο μέτρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία, το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να συμφωνεί με τη διατήρηση του μέτρου, αναδρομικά από την αρχή του χρόνου και μέχρι τα τέλη Μαΐου ή τα τέλη Ιουνίου, ώστε να αρχίσει να κινείται και πάλι η αγορά αυτοκινήτου, που έχει υποχωρήσει πάνω από 32% το πρώτο δίμηνο.

Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι κανείς δεν αγοράζει αυτοκίνητο, περιμένοντας να τεθεί ξανά σε ισχύ η απόσυρση, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί περί τα 25 εκατομμύρια ευρώ από τα τέλη ταξινόμησης και ΦΠΑ. Χιλιάδες αυτοκίνητα βρίσκονται στα τελωνεία, ενώ υπάρχουν και χιλιάδες χαρτιά απόσυρσης που δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί.

Ένα σενάριο που διακινείται κάνει λόγο για συνέχιση της απόσυρσης και τους επόμενους μήνες, αλλά για αυτοκίνητα έως 1.800 κυβικά εκατοστά κι όχι 2.000 κ.ε. που ισχύει μέχρι σήμερα.

Οι αντιπρόσωποι περιμένουν τη ρύθμιση, έχοντας λάβει υποσχέσεις από την κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει στην υλοποίηση ενός νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που θα προβλέπει μειώσεις στα τέλη ταξινόμησης και απενοχοποίηση των υψηλών κυβικών ενός αυτοκινήτου.

Διαβάστε ακόμη

Απόσυρση αυτοκινήτων: Σύντομα κατατίθεται η ρύθμιση

Ξεκαθαρίζει το τοπίο με την απόσυρση των Ι.Χ.

Απόσυρση:Καθυστερήσεις στην παράταση παγώνουν την αγορά

Παρατείνεται η απόσυρση αυτοκινήτων μέχρι τον Απρίλιο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ