«Αγκάθια» τα ποσοστά αναπλήρωσης και η αύξηση των εισφορών
Απόκλιση στα ποσοστά αναπλήρωσης και στο ζήτημα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, εξακολουθεί να υπάρχει μεταξύ κυβέρνηση και θεσμών.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος με τις κυβερνητικές προτάσεις επιτυγχάνεται ο στόχος για εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ από το ασφαλιστικό.
Ο ίδιος χαρακτήρισε «δεδομένη» τη διατήρηση της εθνικής σύνταξης στα 384 ευρώ σε όσους έχουν 20 χρόνια ασφάλισης.
Ξεκαθάρισε δε πως δεν θα υπάρξει περικοπή των κύριων συντάξεων που καταβάλλονται σήμερα.
Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι σε τεχνικό επίπεδο οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την προσεχή Πέμπτη.
Οι θεμσοί αναμένεται να επιστρέψουν στις 2 Απριλίου στην Αθήνα και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στις 4 Απριλίου.
Στόχος όπως είπε είναι η συμφωνία να συζητηθεί στο EuroWorking Group στις 11 Απριλίου, το οποίο θα προετοιμάσει το Eurogroup της 22ας Απριλίου.
Ενδιάμεσα , στις 15-17 Απριλίου θα διεξαχθεί η Εαρινή Σύνοδος του ΔΝΤ.
SPONSORED
Απορρίφθηκε η έφεση του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Τζαφάρ Παναχί από το Ιράν
21:02
Δημοσκοπήσεις Marc και Palmos: Από 28,1% έως 30,8% η ΝΔ - Σταθερά δεύτερο κόμμα η ΕΛΑΣ του Τσίπρα
20:50
Δεν βρίσκουν εργαζόμενους για σεζόν - Περισσότερες από 80.000 κενές θέσεις εργασίας
20:39
Εύβοια: «Το ρήγμα αυτό μπορεί να δώσει δόνηση 6 Ρίχτερ» λέει ο σεισμολόγος Παπαδόπουλος
20:33