ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδόματα ανεργίας ΟΑΕΔ: Σήμερα ο πρώτος μήνας της παράτασης - Πώς θα καταβληθεί στους δικαιούχους

Επιδόματα ανεργίας ΟΑΕΔ: Σήμερα ο πρώτος μήνας της παράτασης - Πώς θα καταβληθεί στους δικαιούχους
ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε διευκρινίσεις για τους δικαιούχους καταβολής των χρημάτων της δίμηνης παράτασης που δόθηκε στα επιδόματα ανεργίας, προχώρησε ο ΟΑΕΔ.

'Οπως σημειώνει ο ΟΑΕΔ τα ποσά της παράτασης θα πιστωθούν αυτόματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια εκ μέρους τους και ότι ο πρώτος μήνας της παράτασης θα καταβληθεί σήμερα Τετάρτη 28 Απριλίου 2021.

Αναλυτικά, ο Οργανισμός ενημερώνει ότι κατόπιν δημοσίευσης της ΚΥΑ 23930/Σ.2598 «Παράταση διάρκειας τακτικής επιδότησης ανεργίας, επιδόματος μακροχρονίως ανέργων και βοηθημάτων ανεργίας» (ΦΕΚ Β 1736/ 27.4.2021), η καταβολή της δίμηνης παράτασης των επιδομάτων που έληξαν τον Μάρτιο και της μηνιαίας παράτασης των επιδομάτων που έληξαν ή λήγουν τον Απρίλιο, θα υλοποιηθεί ως εξής:

Η καταβολή της παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Η μηνιαία παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

-Τακτική επιδότηση ανεργίας έως 399,25 € μηνιαίως, προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος

- Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων 399,25 € μηνιαίως

- Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας 200 € μηνιαίως

Σήμερα, Τετάρτη 28 Απριλίου 2021, θα καταβληθεί ο πρώτος μήνας της παράτασης των επιδομάτων που έληξαν τον Μάρτιο και ο δεύτερος μήνας παράτασης των επιδομάτων που έληξαν 26-28 Φεβρουαρίου και 1-10 Μαρτίου, καθώς και η αναλογία Δώρου Πάσχα.

Ο δεύτερος μήνας παράτασης των επιδομάτων που έληξαν 11-31 Μαρτίου και η παράταση των επιδομάτων που έληξαν ή λήγουν εντός Απριλίου θα καταβληθούν εντός του Μαΐου.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης.

Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ