Αναδρομικά συνταξιούχων: Σε δύο δόσεις οι πληρωμές
Ανανεώθηκε:
Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα καταβληθούν τα αναδρομικά σε όσους έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη, σε δύο δόσεις, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.
Ειδικότερα, στο τέλος Μαΐου μαζί με τις συντάξεις του Ιουνίου θα δοθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά στους «νέους» συνταξιούχους (που βγήκαν στη σύνταξη μετά το 2016) βάσει του ασφαλιστικού νόμου Βρούτση με αναδρομικότητα από τον Οκτώβριο του 2019.
Αμέσως μετά την καταβολή των αυξήσεων και των αναδρομικών στους «νέους» συνταξιούχους, θα καταβληθούν τα ποσά με τις συντάξεις Ιουλίου των «παλαιών» συνταξιούχων, δηλαδή εκείνων που βγήκαν στη σύνταξη προ της 13ης Μαΐου 2016, με πάνω από 30 έτη ασφάλισης.
Ωστόσο, οι αυξήσεις για τους περισσότερους εξ αυτών θα είναι λογιστικές, καθώς μέσω της αύξησης που θα τους δοθεί θα μειωθεί η αρνητική προσωπική διαφορά μεταξύ της επανυπολογισθείσας και της καταβαλλομένης. Το συνολικό κόστος των αναδρομικών για όσους έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη κινείται στα 110 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα ξεκίνησε από τον ΕΦΚΑ η σταδιακή καταβολή των αυξήσεων και των αναδρομικών για τους συνταξιούχους που εργάζονται μετά από τη μείωση του «πέναλτι» από το 60% στο 30% στη σύνταξή τους.
Τουλάχιστον 24 νεκροί σε ουκρανικό πλήγμα με drone εναντίον της Χερσώνας
11:23
Ελβετία: Πάνω από 100 άτομα ήταν στο μπαρ στο Κραν Μοντανά τη στιγμή της έκρηξης - 10 νεκροί - Αποκλεισμένη η περιοχή, απαγόρευση πτήσεων
11:17
Πολικές θερμοκρασίες και παγετός το πρωί της Πρωτοχρονιάς: Στους -20 βαθμούς η θερμοκρασία στο Βαθύσταλο Παρνασσού
11:14
ΥΠΕΞ: Συλληπητήρια για την τραγωδία στο Κραν Μοντανά - Ευχόμαστε να μην υπάρχουν Έλληνες στα θύματα
11:05