ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώση 10% για το Bitcoin μετά από tweet του Elon Musk

Πτώση 10% για το Bitcoin μετά από tweet του Elon Musk
Pixabay

Κατακόρυφη πτώση καταγράφει το Bitcoin στις συναλλαγές της Πέμπτης μετά από tweet του επικεφαλής της Tesla, Elon Musk, στο οποίο ανάφερε πως η εταιρεία του δεν θα δέχεται πληρωμές με το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα, καθώς η παραγωγή του απαιτεί μεγάλη κατανάλωσή ορυκτών καυσίμων.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται σήμερα στα 51.291,45 δολάρια, ήτοι 10,46% χαμηλότερα σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα.

Ο Elon Musk στο tweet του εστίασε στις ανησυχίες του για την «ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων στο mining και τις συναλλαγές Bitcoin», άφησε όμως να εννοηθεί πως η Tesla μπορεί να αποδεχθεί άλλα κρυπτονομίσματα ως μέσω πληρωμής, αρκεί να είναι λιγότερο ενεργοβόρα.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η εταιρεία του δεν θα πουλήσει τα Bitcoins που κατέχει.

Να σημειωθεί πως ο Musk είχε εκτινάξει την τιμή του Bitcoin μετά τη γνωστοποίηση της Telsa τον Φεβρουάριο πως αγόρασε Bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων και πως σκόπευε να δέχεται το ψηφιακό αυτό νόμισμα ως πληρωμή.

Ωστόσο, μετά τις σημερινές αναφορές το Bitcoin έφτασε να καταγράφει πτώση έως και 15%, υποχωρώντας προς τα 46.000 δολάρια, με τις μαζικές πωλήσεις να προκαλούν προς στιγμήν ελλείψεις σε ορισμένα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων.

Το θέμα της ενεργειακής κατανάλωσης για την παραγωγή Bitcoin αναδείχθηκε σε πρόσφατη έκθεση της Citigroup, στην οποία τεκμηριωνόταν πως το mining των Bitcoin καταναλώνει 66 φορές περισσότερο ηλεκτρισμό απ’ ότι έκανε το 2015.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ