Δυνατότητα αναστολής συμβάσεων σε επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν από 14 Μαΐου
Ανανεώθηκε:
Τη δυνατότητα υποβολής δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους με έναρξη από 14 Μαΐου 2021 δίνει το υπουργείο Εργασίας σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις και εργοδότες σε όλη τη χώρα, που επαναλειτουργούν από 14 Μαΐου 2021 και πλήττονται και των οποίων η δραστηριότητα είχε ανασταλεί το μήνα Μάιο.
Οι υποβολές μπορούν να πραγματοποιούνται από σήμερα Τρίτη 18 Μαΐου 2021 έως 20 Μαΐου 2021.
Πιο συγκεκριμένα, μια επιχείρηση που από κλειστή με εντολή δημόσιας αρχής καθίσταται πληττόμενη, υποβάλλει ορθή επανάληψη της υπεύθυνης δήλωσης αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων της ως κλειστή, αλλάζοντας μόνο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παρέμενε κλειστή, χωρίς να επιτρέπεται καμία μεταβολή των δηλωθέντων εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή.
Στη συνέχεια προβαίνει σε νέα υπεύθυνη δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων που θέτει πλέον σε αναστολή, αλλάζοντας το καθεστώς υπαγωγής της σε πληττόμενη για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.
Σημειώνεται πώς μετά το πέρας της ανωτέρω προθεσμίας ισχύει η προαναγγελία των δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας.
Αναλυτικά οι ΚΑΔ:

Ανθρωπιστική βοήθεια 100 εκατ. από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Λίβανο
23:03
«Τέλος τα αντίποινα, είμαστε έτοιμοι για ολοκληρωτικό πόλεμο» λένε οι Φρουροί της Επανάστασης
22:51
Ισραήλ: Ο στρατός θα συνεχίσει τον πόλεμο στο Ιράν «για όσο χρειαστεί»
22:41
Φρουροί της Επανάστασης: Έτοιμοι για ολοκληρωτικό πόλεμο - Ρουκέτες της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ
22:30