ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

AΑΔΕ: Η φορολογία αποκτά… τεχνητή νοημοσύνη με νέες ψηφιακές εφαρμογές

AΑΔΕ: Η φορολογία αποκτά… τεχνητή νοημοσύνη με νέες ψηφιακές εφαρμογές
INTIME/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σε νέα εποχή μπαίνει η ΑΑΔΕ με την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης σύμφωνα με τον διοικητή της Αρχής Γιώργο Πιτσιλή που άνοιξε τις εργασίες του 1ου Digital Enterprise Transformation Conference.

Πρόκειται για ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών επιχειρήσεων μέσω σειράς νέων εφαρμογών και της πλατφόρμας myData, η οποία βρίσκεται σε πλήρη λειτουργική ετοιμότητα, η οποία θα φέρει νέα γενιά εφαρμογών.

Θα βασίζεται σε δομές και «εργαλεία» Τεχνητής Νοημοσύνης, ώστε να είναι δυνατή η εξατομικευμένη αντιμετώπιση των επιχειρήσεων και των φορολογουμένων με βάση τα ειδικά χαρακτηριστικά τους και όχι με «οριζόντιες» πρακτικές, όπως γινόταν στο παρελθόν.

«Η νέα γενιά εφαρμογών της ΑΑΔΕ θα μας επιτρέψει να φέρουμε την επιχείρηση και τον πολίτη στο επίκεντρο μία πολύ πιο δίκαιης φορολογικής πολιτικής, η οποία θα κατανέμει τα φορολογικά βάρη ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός. Έτσι αναδεικνύουμε τις αρχές της Φορολογικής Δικαιοσύνης στο πλαίσιο μίας νέας πολιτικής που συμβαδίζει και συγκλίνει με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Πολιτικής» σημείωσε.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των περιορισμών της πανδημίας στις μετακινήσεις των πολιτών για να επισπευσθεί η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής τονίζοντας πως «η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας ξεκίνησε πριν το ξέσπασμα της κρίσης και μας διασφάλισε ισχυρές ψηφιακές υποδομές για να διευρύνουμε, εμπλουτίσουμε και να αυξήσουμε τον αριθμό των ψηφιακών μας υπηρεσιών σε χρονικό διάστημα, μικρότερο του ενός έτους».

Η ΑΑΔΕ εκτός από την πλατφόρμα myData, σύμφωνα με τις αναφορές του Γιώργου Πιτσιλή στο πλαίσιο του 1ου Digital Enterprise Transformation Conference, είναι έτοιμη να παρουσιάσει νέες ψηφιακές εφαρμογές στους τομείς του Κτηματολογίου, στα έγγραφα που χρησιμοποιούν οι φορολογούμενοι, στις εφαρμογές του eGov.gr, στη διαλειτουργικότητα με το cloud της ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, την συνεργασία της οποίας εξήρε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ.

Οι ψηφιακές εργασίες του 1ου Digital Enterprise Transformation Conference ολοκληρώνονται σήμερα με την συμμετοχή του υφυπουργού κ. Γεώργιου Στύλιου, των Γενικών Γραμματέων κ.κ Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου, Αθανάσιου Στάβερη Πολυκαλά, Φώτη Κουρμούση και ανωτάτων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, Επιχειρήσεων και Φορέων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ