ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

UNWTO στο CNN Greece: Το 2024 ο τουρισμός θα επανέλθει στα προ της πανδημίας επίπεδα

UNWTO στο CNN Greece: Το 2024 ο τουρισμός θα επανέλθει στα προ της πανδημίας επίπεδα

Οι τουρίστες σήμερα αναζητούν πρώτα από όλα πληροφόρηση, θέλουν να ταξιδέψουν με σαφείς και ξεκάθαρους κανόνες, γι’ αυτό κι εμείς στηρίζουμε το «πράσινο διαβατήριο», δηλώνει στο CNN Greece η κυρία Αλεσάντρα Πριάντε, περιφερειακή διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την Ευρώπη.

Η κυρία Πριάντε ανέφερε επίσης, πως με βάση τις τωρινές εκτιμήσεις, «δεν περιμένουμε πριν το 2024 ο τουρισμός να επανέλθει στα προ – πανδημίας επίπεδα» και πως ειδικά για φέτος, φαίνεται πως η κίνηση θα φανεί κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, δηλαδή από τον Ιούλιο και μετά.

Η ίδια επέμεινε στο ότι χρειάζονται σαφείς κανόνες και αν είναι δυνατόν κοινοί, τονίζοντας τη σημασία του πράσινου διαβατηρίου και χαιρετίζοντας τον ρόλο της Ελλάδας στην κίνηση αυτή. «Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι οι κανόνες να είναι κοινοί και ο μηχανισμός να είναι απλός», επισήμανε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως ο ταξιδιώτης θέλει να ταξιδέψει για λόγους αναψυχής: «Αν οι κανόνες είναι πολύπλοκοι, ο κόσμος απλώς θα μείνει σπίτι».

Η κυρία Πριάντε στάθηκε επίσης στον παράγοντα της βιωσιμότητας, τονίζοντας πως είναι πλέον ένας πολύ σημαντικός άξονας για τους ταξιδιώτες και αναφέροντας πως θέλουν να γνωρίζουν πόσο στηρίζεται στις αρχές της βιωσιμότητας ο προορισμός τους: «Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα, διότι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι όσο πιο βιώσιμος είναι ο προορισμός, τόσο καλύτερα οργανωμένος είναι και τόσο καλύτερη θα είναι η αντίδρασή του σε απρόοπτα όπως αυτά της πανδημίας. Επομένως, η βιωσιμότητα είναι σίγουρα ένα από τα στοιχεία που αρχίζουν να λαμβάνουν υπόψιν τους οι ταξιδιώτες».

Παρακολουθείστε τη συνέντευξη της Alessandra Priante, Regional Director for Europe, UNWTO στο CNN Greece:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ