ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ - Χαρίτσης: Αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ για να μπει «φρένο» στην ακρίβεια

ΣΥΡΙΖΑ - Χαρίτσης: Αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ για να μπει «φρένο» στην ακρίβεια
ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ προτείνει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων που αναμένονται στα βασικά είδη διατροφής, όπως είπε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης καταλογίζοντας επίσης αδράνεια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μπροστά στην «εκρηκτική άνοδο των τιμών».

«Η αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη» έχει οδηγήσει «στη δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης νοικοκυριών και επιχειρήσεων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης, σε oncamera δήλωσή του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη και ρεαλιστική δέσμη προτάσεων για την καταπολέμηση της ακρίβειας», προσθέτει, αναφέροντας τις προτάσεις του κόμματος.

«Η ακρίβεια και η λιτότητα δεν είναι μονόδρομος. Άμεση λήψη μέτρων τώρα για να μην είναι αύριο πολύ αργά», καταλήγει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Οι πρότασεις του ΣΥΡΙΖΑ για την καταπολέμηση της ακρίβειας

«Δουλειά της κυβέρνησης δεν είναι να «παρακολουθεί» την έκρηξη της ακρίβειας από το πάρτι των καρτέλ, όπως είπε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης. Αυτό κάνει τόσο καιρό και καταλήξαμε στη δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Δουλειά της είναι έστω και τώρα να πάρει δραστικά μέτρα», ανέφερε ο κ. Χαρίτσης προθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη και ρεαλιστική δέσμη προτάσεων για την καταπολέμηση της ακρίβειας και την στήριξη του εισοδήματος των πολιτών» και συγκεκριμένα:

  • Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ
  • Ρύθμιση της αγοράς και αυστηροποίηση των ελέγχων για την προστασία των καταναλωτών και της οικονομίας
  • Πρόγραμμα επιδότησης ενεργειακού κόστους για ευάλωτους πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • Αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ για άμεση μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος
  • Κατάργηση των προκλητικών μπόνους στα γαλάζια goldenboys στη ΔΕΗ

«Η αλλεργία της κυβέρνησης στην κρατική παρέμβαση στην οικονομία έχει στοιχίσει ήδη πολύ ακριβά. Η ακρίβεια και η λιτότητα όμως δεν είναι μονόδρομος», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης ζητώντας την άμεση λήψη λέτρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ