ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράθυρο για εφάπαξ βοήθημα - Περαιτέρω στήριξη των νοικοκυριών

Παράθυρο για εφάπαξ βοήθημα - Περαιτέρω στήριξη των νοικοκυριών
Παράθυρο για εφάπαξ βοήθημα INTIME

Η υπέρβαση στο σκέλος των φορολογικών εσόδων κατά 1,1 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, αλλά και κατά 943 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου ανοίγει παράθυρο στην κυβέρνηση για να προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων φέτος. 

Tο οικονομικό επιτελείο δίνει προτεραιότητα στην περαιτέρω στήριξη των νοικοκυριών για να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις στο κόστος της ενέργειας και ανάλογα με τα περιθώρια που υπάρχουν θα ληφθούν αποφάσεις για πρόσθετες ελαφρύνσεις και τη χορήγηση κάποιας έκτακτης και εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης.

Μετά την απόφαση για καταβολή διπλάσιου Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος τα Χριστούγεννα σε περίπου 273.000 ευάλωτα νοικοκυριά, την επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και καταβολή αυξημένου έως και 68% επιδόματος θέρμανσης, η κυβέρνηση εξετάζει σενάρια για χορήγηση κοινωνικού μερίσματος στους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν έλαβαν αναδρομικά και την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους υγειονομικούς που παραμένουν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας.

Αντίθετα, στον πάγο έχουν μπει τα σχέδια για επέκταση της αναστολής της εισφοράς αλληλεγγύης και στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους το 2022, μέτρο που παραπέμπεται στο 2023, στον βαθμό που θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ