Επίδομα θέρμανσης: Καταβλήθηκαν 55,5 εκατ. ευρώ στους πρώτους δικαιούχους
Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σήμερα, 10 Δεκεμβρίου, στην πίστωση της προκαταβολής του επιδόματος θέρμανσης στους πρώτους 385.081 δικαιούχους, οι οποίοι υπέβαλαν σχετική αίτηση στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ (www.aade.gr/mythermansi) έως και τις 30 Νοεμβρίου 2021 και ήταν δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2020/2021. Η προκαταβολή ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 55,5 εκατ. ευρώ.
Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς τους έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.
Η επόμενη πληρωμή αναμένεται, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Α. 1243/2021 (ΦΕΚ 5298/Β/15-11-2021), στις 30 Δεκεμβρίου. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο πληρωμές εντός του 2022.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα myΘέρμανση λήγει στις 15 Δεκεμβρίου.
Το επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2021/2022, μετά τη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, καλύπτει την πλειοψηφία των νοικοκυριών που θα καταναλώσουν πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο και τις άλλες επιδοτούμενες μορφές καυσίμου, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξη της Κυβέρνησης έναντι των επιπτώσεων της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.
Η στιγμή που οι δύο πιλότοι της RAF εκτοξεύονται από το αεροπλάνο που συνετρίβη
17:21
ΣΦΕΕ: Διαρκώς μειώνονται τα ποσά που απορροφούν οι κλινικές μελέτες από το επενδυτικό clawback
17:18
Reuters: Έσοδα δισεκατομμυρίων από την πώληση ραδιοφάσματος «6G» - Η πρόταση της Ελλάδας
17:13
Συναγερμός για την εξαφάνιση 14χρονου από την Αλεξανδρούπολη
17:01