ΑΑΔΕ: Απλοποιείται η διαδικασία έκδοσης ΑΦΜ για πολυκατοικίες
Ανανεώθηκε:
Λύση σε μια σειρά θεμάτων, που αντιμετωπίζουν οι πολυκατοικίες στην έκδοση ΑΦΜ, είτε για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, «Εξοικονομώ», είτε για να εκτελούν συναλλαγές φορολογικού ενδιαφέροντος (όπως εκμίσθωση κοινόχρηστων χώρων), δίνει απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.
Σύμφωνα με αυτή:
- Προβλέπεται η δυνατότητα αίτησης απόκτησης ΑΦΜ από τον διαχειριστή, του οποίου η ιδιότητα προκύπτει από το πρακτικό της γενικής συνέλευσης εκλογής του.
- Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαχειριστής, αίτηση μπορεί να υποβάλει οποιοδήποτε πρόσωπο έχει εξουσιοδοτηθεί με απόφαση της απαιτούμενης πλειοψηφίας επί της νόμιμης απαρτίας των συνιδιοκτητών του κτηρίου, όπως την ορίζει ο κανονισμός.
- Αν δεν υπάρχει κανονισμός κτηρίου, ισχύουν οι γενικές διατάξεις περί παμψηφίας.
- Οι πολυκατοικίες δεν έχουν υποχρέωση απόκτησης ΑΦΜ με συγκεκριμένη προθεσμία. Μπορούν να αποκτήσουν ΑΦΜ όποτε το αποφασίσουν και να καταθέσουν τη σχετική δήλωση χωρίς πρόστιμο.
ΕΛΛΑΔΑ
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (27 Απριλίου)
06:30
ΧΡΗΜΑ
Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά»: Μέχρι πότε παρατείνεται η προθεσμία των αιτήσεων
06:00
ΧΡΗΜΑ
Τσουχτερά πρόστιμα για μετακινήσεις χωρίς εισιτήριο στα ΜΜΜ – Ποιες είναι οι νέες ποινές
05:00
ΧΡΗΜΑ
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Πότε λήγουν οι αιτήσεις - Δικαιούχοι και εισοδηματικά κριτήρια
04:00
ΧΡΗΜΑ