ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή Cosmos

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή Cosmos
H Alpha Bank, ολοκληρώνει τη νέα τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της με μηδαμινή επίδραση στα κεφάλαιά της

H Alpha Bank ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συναλλαγής Cosmos, σύμφωνα με τη δεσμευτική συμφωνία που συνήφθη στις 18.10.2021 με εταιρεία που διαχειρίζεται και συμβουλεύει η Davidson Kempner Capital Management LP αναφορικά με την πώληση του 51% των ομολογιών τιτλοποίησης μεσαίας (Mezzanine) και χαμηλής (Junior) εξοφλητικής προτεραιότητας του χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) ύψους περίπου 3,41 δισ. ευρώ.

To χαρτοφυλάκιο της συναλλαγής Cosmos αποτελείται από περίπου 60 χιλιάδες δάνεια όλων των κατηγοριών (στεγαστικά, SBL, καταναλωτικά, επιχειρηματικά).

Μέσω της συναλλαγής, επιτυγχάνεται υψηλή ανάκτηση ύψους 50%, μία από τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των ελληνικών συναλλαγών, λαμβάνοντας ιδιαιτέρως υπόψιν ότι πρόκειται για μία multi-asset τιτλοποίηση.

H Alpha Bank, ολοκληρώνει τη νέα τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της με μηδαμινή επίδραση στα κεφάλαιά της.

Με την ολοκλήρωση του Project Cosmos, η Alpha Bank θα έχει επιτύχει συντριπτική μείωση των «κόκκινων δανείων» από το 2017 μέχρι σήμερα κατά 18 δισ. ευρώ σε όρους μικτής λογιστικής αξίας.

Όπως αναφέρει η τράπεζα, η ολοκλήρωση της συναλλαγής Cosmos αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την εξυγίανση του ισολογισμού του Ομίλου και την βελτίωση των αποτελεσμάτων του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ